Tidligere trøndersk fotballprofil fengslet i stor bedragerisak

Nyheter: Politiet mener det handler om svindel av folk fra hele landet. Den antatte hovedmannen settes i isolasjon i to uker.

To personer ble pågrepet torsdag kveld. De er nå siktet for grovt bedrageri.

Den tidligere fotballspilleren ble fremstilt for varetektsfengsling lørdag. Han antas å være hovedmannen bak bedrageriene. Den andre personen er løslatt.  Siktelsen omfatter 17 grove bedragerier. Av hensyn til etterforskningen ble det begjært fullstendig isolasjon.

ANNONSE

Samboer også siktet

Siktedes samboer ble også pågrepet og er siktet for å ha begått en lang rekke (men ikke alle) av bedrageriene i fellesskap med siktede. Den medsiktede er nå løslatt.

Retten mener det foreligger en sterk gjentakingsfare om siktede løslates og viser til at et stort antall bedragerier har blitt begått i løpet av et nokså kort tidsrom. Ifølge retten synes ikke siktede å være særlig berørt av tanken på at hans bedragerier har påført et stort antall personer nokså følbare tap. Siktede fremstår som hovedmannen bak bedrageriene. Ved vurdering av gjentakingsfaren har retten også lagt vekt på siktedes historikk som tidligere domfelt for en lang rekke bedragerier, skriver retten i fengslingskjennelsen.

Forsvareren til personen i 30-årene, Jasmin Gheshlaghi, ønsker ifølge Adresseavisen ikke å kommentere siktelsen på nåværende tidspunkt.