Tidligere narkobaron fra Trondheim skal ha varslet om Cappelen allerede i 2001

Nyheter: Jonas Wold vokste opp på Byåsen og var en av Norges mest kjente kriminelle på 80-90 tallet. Nå har han blitt et tema i den pågående rettsaken mot politimannen Erik Jensen.

Eirik Jensens tidligere informant, Jonas Wold, varslet politimannen om Gjermund Cappelen allerede i 2001. Det melder VG, som viser til flere uavhengige kilder.

Jonas Wold var på 80 og 90-tallet rikskjent kriminell med høy medieprofil.  Spesielt fikk han  oppmerksomhet etter en spektakulær flukt i forbindelse med en eksklusiv middag i anledning av hans egen 33-årsdag på Hotell Refsnes Gods.

Heroinsmugleren Jon Øystein «Jonas» Wold sa til sine fangevoktere at han skulle på toalettet, etter at han hadde spist størsteparten av sitt fødselsdagsmåltid. Han forsvant og var på frifot til han ble tatt i Amsterdam høsten 1988.

Etter 23 år bak murene har Jonas Wold utdannet seg til teolog og har blant annet jobbet som miljøarbeider i Kirkens Bymisjon.

Wold har blitt tema i rettssaken mot Eirik Jensen på grunn av en rapport fra 2001 hvor det fremgår at han ga informasjon til politiet om Gjermund Cappelen, som på den tiden het Thorud til etternavn, ifølge VG.

Rapporten ble omtalt i retten av Gjermund Cappelens forsvarer Benedict de Vibe, som mener rapporten motbeviser det Jensen har hevdet gjennom hele rettssaken: At han ikke ante at Cappelen drev med noe kriminelt.

– Da kan det unektelig virke som vedkommende var informant og ga deg opplysninger om Gjermund Thorud, sa de Vibe, ifølge VG.

– Det husker jeg ikke. Jeg så først nå at navnet sto der, svarte Eirik Jensen.

Jonas Wold var også Eirik Jensens kilde da politiet løste et likskjendingsdrap i 2001.

Drapsmannen ble spanet på etter opplysninger fra Wold, og ble tatt da oppsøkte stedet hvor liket ble dumpet og satte fyr på det.