Kulturtopp (70) sendte bilder av egen penis til småjenter: Nå er han tiltalt for flere overgrep

Nyheter: En mann i 70-årene fra Trondheim er tiltalt for ett fysisk overgrep og flere nettovergrep mot to jenter i 13-14-årsalderen

Saken oppdateres fortløpende.

Trondheim24 kjenner til at den alvorlige tiltalen har slått ned som en bombe i Trondheims kulturelite, der mannen har vært et kjent fjes og en aktiv og synlig ressursperson i flere tiår.

70-åringen som er tiltalt har hatt svært profilerte posisjoner og er kjent for ha et omfattende nettverk både innen politikk og kulturkretser.

Mannen  sitter idag også som styremedlem i flere kulturorganisasjoner, og har til tider hatt en svært høy medieprofil.

70-åringen har ikke bare hatt ledende stillinger innen kulturlivet i Trøndelag, men også fremtredende nasjonale verv.

14 år gammel jente

70-åringen er blant annet tiltalt for å ha forgrepet seg på en 14 år gammel jente i bilen sin på en parkeringsplass utenfor sitt bosted sentralt i Trondheim i 2018.

Der skal han ha puttet fingrene sine inn i jentas skjede og mastrubert henne, ifølge tiltalen.

Han er også tiltalt for flere nettovergrep mot den samme jenta og en annen jente i 13-14-årsalderen i løpet av et drøyt år mellom 2018 og 2019.

Han er også tiltalt for » å ha produsert fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserte barn».Via nettstedet KIK skal han ha skaffet seg bilder av den samme jenta lettkledd og kun iført truse.

70-åringen sendte bilder av egen penis

Han er også tiltalt for «i ord eller handling å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor barn under 16 år», slik det formuleres i Straffeloven:

Via chatten KIK skal han ha sendt flere jenter under 16 år flere bilder av sin egen penis og skrevet blant annet at han ville ha sex med dem.

I tillegg er mannen tiltalt for å ha kjøpt sex av i alt fem personer mellom 2018 og 2019 – både i Trondheimog i Oslo.

Rettssaken mot mannen går i Sør-Trøndelag tingrett fra 9. til 12. februar.

Alvorlig

– Dette er en alvorlig tiltale, sier politiadvokat Monica Grøtte Estenstad til Adresseavisen tirsdag kveld (BAK BETALINGSMUR)

– Vi vil legge fram de bevisene vi har, og som vi mener holder til en tiltale, under rettssaken. Så blir det opp til retten å vurdere disse, fortsetter  Estenstad til avisen.

Advokat Christian Wiig er kulturprofilens forsvarer. Han mottok tiltalebeslutingen tirsdag:

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg fikk tiltalen idet jeg var i ferd med å gå fra jobb, så jeg har ikke rukket å se på den ennå. Jeg har ikke bistått klienten min i avhør, så jeg vet ikke hva han har forklart til politiet, sa Wiig til Adresseavisen tirsdag kveld.