I dag åpnet tidenes Trondheims-martna

Nyheter: Under årets martna kan du møte astronauter som har vært på månen, du kan gå på Ravi-konsert og få med deg det forrykende showet til Forsker-Fredrik. Og alt er gratis!

Hele kulturprogrammet er gratis og presenteres i samarbeid med vitenskapsfestivalen Starmus og Kulturenheten i Trondheim Kommune.

Tirsdag 20. Juni

11:05 og 15:30 Vitenshow med Forsker-Frederic

Forsker-Frederic er en leken vitenskapsformidler fra Vitensenteret i Trondheim. Han er en showman som holder inspirerende forestillinger på Vitensenteret, på skoler og andre tilstelninger.
Under Starmus-festivalen og Martnan tar han Torvscenen i bruk og vil sammen med publikum skape fantastisk stemning. Det blir spektakulære kjemi- og fysikkeksperimenter med røyk og smell – i riktig Forsker-Frederic-style. Ikke gå glipp av hans show!

11:30 Møt ekte astronauter!

Hvordan er det mulig å gå på månen? Hvordan føles det å sveve i verdensrommet? På Verdensromdagen på Torvscenen under Starmus får vi besøk av to ekte astronauter som skal fortelle oss om det! Charlie Duke er en amerikansk astronaut som gikk på Månen under Apollo 16-ekspedisjonen. Han var også «Houston» sin stemme under en historiske Apollo 11-landingen på månen. Christer Fuglesang er en svensk astronaut og fysiker og var den første svensken i verdensrommet.

15:15 Luftforsvarets Musikkorps

I 2018 fyller Luftforsvarets musikkorps 200 år som kulturinstitusjon i Trondheim! Korpset er et av Forsvarets fem profesjonelle korps og viderefører en snart 200 år gammel historie med militærmusikk i Trøndelag. Årlig gjør korpset rundt 150 opptredener, noen som fullt korps og en del med kammergrupper. Korpset er kjent for sin fleksibilitet og allsidighet. Oppdragene til Luftforsvarets musikkorps spenner fra militære oppdrag og seremonier til å spille klassiske konserter, jazz, kammermusikk og barnehagekonserter. I tillegg samarbeider korpset med en rekke festivaler og institusjoner. Ingen sjanger er korpset ukjent, og deres lekenhet og utforskningstrang gjør dem til et unikt musikkorps som Trondheim kan være stolte av! Og skal vi tro ryktene får vi kanskje høre flere låter som glir rett inn i Starmus-temaet.

Her finner du resten av det rikholdige kulturprogrammet på midtbyen.no.