Harselas med spel og samtidig en fargerik og ellevill hyllest til musikalsjangeren.

Med Mads Bones, Ole Christian Gullvåg, Kyrre Havdal og Olve Løseth i spissen har ensemblet bak «Slaget på Testiklestad» sjarmert publikum med  suksessforestillinger på Sverresborg de fire siste årene.

Gir seg på topp

«Slaget på Testiklestad» har hatt fulle hus siden starten, og bakom-personene har uttalt at årets oppsetning vil bli den siste.

– Vi gir oss mens vi er på topp, uttalte Mads Bones tidligere i sommer.

Men etter gårsdagens teppefall å dømme er det lite som tyder på at dette er det siste vi vil se til denne gjengen.

Museumsdirektør Torunn Herje.

Museumsdirektør Torunn Herje ved Sverresborg Folkemuseum innrømmer at de har lyst til å fortsette det gode samarbeidet, men vil ikke si hva som er planen til neste år.

–Sverresborg er en naturlig arena for utendørs teater og vi har hatt fire fantastiske år, så det er ikke siste gang vi får sang og musikk og teater her oppe, forteller Herje.

Uten å avsløre for mye om hva som vil bli oppfølgeren.

Se vår bildeserie fra siste forestilling av «Slaget på Testiklestad».

«Slaget på Testiklestad» har spilt for fulle tribuner 10 kvelder på rad i august. I går kveld var det aller siste utgave av den populære forestillingen.
Dattera på garden Ful i en av sluttscenene til den elleville spelparodien «Slaget på Testiklestad».
Dattera Dyda på garden Ful har mareritt om barnet Barnulf som ble tatt fra henne (Arnulf Haga kommer inn som selveste spelkongen på slutten av forestillingen).
Olve Løseth (t.v) og Mads Bones (i midten) er to av hovedpersonene bak «Slaget på Testiklestad, og spiller også sentrale roller i den superpopulære spelparodien som har vært spilt på Sverresborg Folkemuseum de fire siste somrene.
Amatører og profesjonelle skuespillere i skjønn forening utgjør ensemblet. Her fra en scene rett før selve slaget.
Image with visual paralax effect

«Hoora fra Kvam» alias Josefine Pettersen, bedre kjent som Noora fra Skam, var for dette årets oppsetning skrevet inn i stykket – og strålte i rollen som var skrevet for henne.

Konge Sverre kommer til garden Ful og lager opprør – og fest.
Den siste festen før slaget utagerer seg og inneholder scener med replikker som kanskje er litt i meste laget for enkelte.
Kong Sverre ankommer garden Ful.
Narren i Olve Løseth skikkelse binder det hele sammen. Her i en scene der han etterlyser suffli fra sidelinjen. (Suffløren er også en egen karakter, som helt fra start er en del av rollelisten.)
Sang, musikk, dans og koreografi – og egenkomponerte tekster med humor og vidd, parodier og en rekke pek til andre spel i Norge.
Mads Bones sjarmerte publikum i rollen som bonde og husfar på garden Ful.
Guiden i stri diskusjon under en omvisning for turister og besøkende.
Spelkongen Arnulf Haga fra Verdal gjester forestillingen i rollen som seg selv.
Frode Jørum (i rødt) fra teaterlaget BUL spiller også i år rollen som Tomsingen.
Karl-Ivar Lende er skuespiller på Trøndelag Teater, her i rollen som Døden. Til høsten er han å se i hovedrollen i «Panikk i kulissene» på Hovedscenen.
Arnulf Haga fikk blomster og hederlig omtale av museumsdirektør Torunn Herje under siste forestilling torsdag kveld.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre