Tengstedt ble RBK-helt på overtid

Nyheter: Rosenborg så lenge ut til å måtte dele poengene med Aalesund, men på overtid ble Casper Tengstedt matchvinner med sin 2-1-scoring I Eliteserien søndag.

Den danske superspissen Tengstedt, som nå har scoret i tre kamper på rad, dukket opp to minutter på overtid og banket ballen opp i nettaket. Avslutningen var helt utakbar for Sten Grytebust i AaFK-buret.

Tengstedt har scoret i alt fem mål siden overgangen fra danske Horsens tidligere i august. 21-åringen har tatt Trondheim med storm siden ankomsten i byen. Mot Sandefjord sist sto han for tre av målene.

– Fantastisk. Vi kjempet til sist og det vanvittig. Det er ubeskrivelig, sa Tengstedt til Discovery og omtalte videre scoringen som den «deiligste» for klubben hittil.

– Vi kjører videre, konstaterte målhelten.

Fem på rappen

Seieren var RBKs femte på rad i ligaen, og de har ikke tapt siden 1-3-kampen mot Lillestrøm i midten av juni. Det er ni kamper uten nederlag for Kjetil Rekdals menn.

– Vi kjører på for å prøve å vinne og vi får det til slutt. Det var et godt Aalesund-lag. Vi får den åpningen vi trengte til slutt, sa Rekdal.

RBK ligger på 4.-plass og har ett poeng opp til Bodø/Glimt på plassen over. Opp til Lillestrøm på sølvplass skiller det kun tre poeng.

– Det var to viktige poeng på slutten der, fortsatte treneren.

Straffespark

Mot AaFK kom trønderne under etter en halvtime da Simen Bolkan Nordli sendte gjestene i en fortjent ledelse. Dario Canadija slo ballen inn i feltet, der Nordli banket den i mål fra 16 meter.

Etter 39 minutter fikk RBK straffespark da Carlo Holse ble felt av Nenass. AaFK-keeper Grytebust var på straffen fra Ole Sæter, men kunne ikke hindre utligning.

AaFK har nå tapt sine fire siste kamper, og de har ikke vunnet på seks på rad. Lars Arne Nilsen og co. må snu den vonde trenden for ikke å måtte kjempe om nedrykk.

– Det er utrolig bittert at vi slipper inn det målet. Det er tungt. Vi må bare ta med oss at vi ser bedre og bedre ut. Vi må riste det av oss, men det er tungt akkurat nå, sa Nilsen.

Rosenborg møter Tromsø borte i neste kamp, mens AaFK tar imot Odd hjemme.