Statsbygg har på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet prosjektert det nye teknologibygget på Kalvskinnet for NTNU (tidl. Høgskolen i Sør-Trøndelag, HiST)

Bygget, som har vært under bygging siden 2014, har hatt en lang og kronglete vei, sa NTNUs prorektor for forskning, Kari Melby, i sin åpningstale idag.

Ifølge Universitetsavisa er det ikke bare fryd og gammen med samlingen. Allerede før åpningen ble det klart at flere av miljøene som nå har flyttet inn, må videre til Gløshaugen. Ifølge prorektor Melby har premissene endret seg som følge av fusjonen, skriver Universitetsavisa.

Flere av studentene har allerede reagert på at det er for dårlig utnyttelse av plassen i det nye bygget, særlig mangelen på grupperom.

– Vi har fått beskjed om at det ikke er mulig å reservere faste grupperom for arbeid med bacheloroppgaver og prosjekter. Man kan kun reservere én dag i forveien, og kun for én dag om gangen. Da blir det «førstemann til mølla», og det synes jeg er litt dårlig, sier en av studentene til Universitetsavisa.no