Sykepleiere advarer mot å åpne for alkohol

Nyheter: Sykepleierforbundet tar til motmæle mot det voksende kravet om å oppheve den nasjonale skjenkestoppen, og sier tiden ikke er inne nå.

Leder Lill Sverresdatter Larsen i Sykepleierforbundet mener smittesituasjonen i dag er så alvorlig at skjenkeforbudet bør forbli.

Må vente

– Med den økningen vi nå ser i smitte og innleggelser, mener vi er det riktig å vente med å oppheve skjenkeforbudet, sier Larsen til VG.

Frp, MDG, Venstre og flere næringslivs- og fagorganisasjoner har ført an et voksende krav om å oppheve den absolutte skjenkestoppen på alle serveringssteder i hele landet.

Regjeringen står på at de skal gjøre en ny vurdering når de den 14. januar skal vurdere tiltakene som ble innført i desember. Larsen mener det kan være fornuftig å se nærmere på mulige endringer i skjenkeforbudet da.

– Vi mener det kan være mulig å lempe noe på forbudet, eksempelvis som det nevnes; at restauranter serverer alkohol til mat, samt at det settes grense på et klokkeslett på kvelden, men jeg mener vi kan ta tiden fram til 14. januar med å se an smitte- og innleggelsestall, sier Larsen.

(©NTB)