Sykehusansatt ved St. Olavs fikk påvist korona etter utenlandstur

Nyheter: En ansatt ved St. Olavs hospital har fått påvist koronaviruset etter utenlandsferie. Vedkommende hadde kontakt med pasienter, og 18 ansatte er i karantene.

annonse

Nå haster det om du vil sikre deg billetter til de beste konsertene på Stormfestivalen

– Jeg kan bekrefte at en ansatt har testet positivt på sin andre koronatest etter hjemkomst fra en utenlandstur. Vi har fulgt alle prosedyrer, og første test var negativ, sier fungerende fagdirektør Hilde Pleym ved St. Olavs hospital til NTB.

Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

Pleym ønsker ikke å kommentere hvilken avdeling den ansatte jobber ved, men stadfester at sykehuset tirsdag ettermiddag fortsatt jobber med å kartlegge smittesporingen og pasientkontakten til den ansatte siden hjemkomst.

– Personen ble testet på dag én etter hjemkomst, slik rutinene er her, men har senere testet positivt på en andretest, forteller Pleym, som ikke ønsker å kommentere hvor personen har vært på reise.

18 ansatte i karantene

I tillegg er 18 ansatte ved sykehuset satt i karantene. De ansatte som er satt i karantene, skal bli testet framover i henhold til Folkehelseinstituttets oppsett. Det vil si at personene vil bli testet på dag tre og dag sju.

Pleym vil ikke endre rutinene ved sykehuset for testing av ansatte, som har vært på utenlandsreiser i sommer, etter det nye smittetilfellet.

– Vi har ikke diskutert å endre på rutinene våre. Det er allerede flere ansatte som har kommet hjem fra den første ferieperioden, meddeler Pleym.

Mandag og tirsdag har tre personer fått påvist koronasmitte i Trondheim kommune. Alle tre skal ha fått smitten på et opphold i Danmark, ifølge Nidaros.

Helsedirektør i Trondheim: – Ikke overrasket

Pleym understreker at de ennå ikke vet hvor den ansatte har blitt smittet.

Sist det ble påvist smitte ved sykehuset var 18. april. 17 ansatte ved sykehuset har fått påvist koronasmitte per 28. juli i år.

Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen i Trondheim kommune, sier til Adressa at han ikke er overrasket over at koronasmitten øker etter nedtrappingen på restriksjoner.

– Det er påregnelig at det blir mer smitte når det åpnes opp. Det er ingen overraskelse, sier Garaåsen.

(©NTB)