Rosenborgs sparkede trenerduo Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun ble hedret under en stor supportersamling utenfor Lerkendal stadion mandag kveld.

På hver sin stol satt Ingebrigtsen og Hoftun foran RBKs billettluke. I en drøy time ble de hyllet med en rekke takketaler, musikk og sang. Terje Tysland var blant artistene.

– Det er fantastisk å komme hit og se hvor mange som har møtt opp. Dette er hva Rosenborg handler om. Det skal være et samlingspunkt for alle, sa Ingebrigtsen til de frammøtte.

– Når jeg ser på dere, blir jeg utrolig stolt over det jeg har vært med på å skape de fire siste årene, la han til.

Ingebrigtsen mistet jobben som Rosenborgs hovedtrener sist torsdag. Nyheten kom under et døgn etter at trønderklubben hadde tatt seg videre i mesterligakvalifiseringen. Rosenborg-styret begrunnet sparkingen med at utviklingen har vært for svak.

Image with visual paralax effect

Slutt etter 22 år

Også klubblegenden Hoftun måtte gi seg. Han var Ingebrigtsens assistent i fire år. Sammen ledet de RBK til tre strake seriemesterskap og to NM-titler.

– Da jeg kom hit i dag, visste jeg ikke hva jeg kom til. Var det 10 personer som kom, eller 20 om vi var heldig? Så kommer det så mange… Etter denne timen føler jeg det er litt godt å få sparken slik at jeg kan få opplevde dette, spøkte Hoftun.

– Det har vært fantastisk å få jobbe med Kåre. Det har vært noen av de beste årene i mitt fotballiv. Nå gir jeg meg etter 22 år i RBK. Det er spesielt, men jeg gjør det med glede. Det har vært en ære å få være en del av Rosenborg, sa han videre.

Både Ingebrigtsen og Hoftun showet litt ved å danse på oppfordring fra publikum under mandagens markering.

Reaksjoner

Det var Petter Fredheim sammen med et knippe andre Rosenborg-supportere som i helgen tok initiativ til å hylle Ingebrigtsen og Hoftun. Samlingen skulle egentlig vært søndag, men ble utsatt til mandag siden den kolliderte med minnemarkeringer for 22. juli-terroren.

Etter sparkingen av Ingebrigtsen og Hoftun har flere reagert på måten Rosenborg har opptrådt på. I en pressemelding til NTB sa klubbens spillere at de var «monumentalt uenig i styrets beslutning».

– Kåre og Erik fikk ikke en verdig avslutning av klubben. Siden de ikke får det av RBK, så bestemte vi for oss å gi Kåre og Erik en ordentlig avslutning med taler fra supportere, og gi blomster og gave til dem, sa Fredheim til Adresseavisen i helgen.

Prøvde å stoppe frivillige

Avisen meldte søndag at en RBK-ansatt prøvde å stoppe klubbens frivillige fra å delta på markeringen. Det skjedde i form av et innlegg på en lukket Facebook-gruppe for arrangementsverter. Senere ble meldingen slettet.

Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug understrekte at klubben ikke stilte seg bak innholdet i innlegget.

– Vi har lagt til rette for at de skal få gjennomføre arrangementet på Lerkendal, sa Dyrhaug til Adressa.

Rini Coolen har fått det midlertidige treneransvaret i RBK. Nederlenderen kom fra jobben som klubbens akademidirektør. Onsdag debuterer han mot den skotske giganten Celtic i Glasgow i mesterligakvalifiseringen.

Foto: Joakim Halvorsen: 

Image with visual paralax effect
Image with visual paralax effect
Image with visual paralax effect
Image with visual paralax effect