Supportere i høyspenn før gullkampen: – Tror RBK er mer spente enn oss i Bergen

Nyheter: Både Rosenborgs og Branns supportere biter negler før seriefinalen på Brann Stadion søndag kveld.

– Jeg er veldig spent. Det er så åpent, sier talsmann Espen Viken i Rosenborgs supporterklubb Kjernen til NTB.

– Dette er årets kamp, det har bygget seg opp veldig lenge. Denne kampen blir avgjørende, sier Bataljonen-sjef Roger Lillebøe-Hansen.

Før søndagens kamp er Rosenborg serieleder to poeng foran Brann. Med Brann-seier overtar bergenserne tabelltoppen. Vinner RBK, har trønderne fem poeng ned til Brann med tre kamper igjen å spille.

– Jeg forventer at vi skal vinne, det her kommer til å gå bra, sier Viken.

– Frykter du ikke Brann?

– Jo da, jeg frykter Brann, jeg frykter Molde og jeg frykter ulven. Men i fotballen må vi tenke at vi leverer en bra prestasjon. Det forventer jeg at de (spillerne) gjør.

Ikke trygg på gull med seier

Brann åpnet sesongen strålende, men har mistet serieledelsen etter en tung høst. Etter seieren borte mot Stabæk sist søndag håper de rødkledde supporterne at Lars Arne Nilsens menn er tilbake på vinnersporet.

– Vi har vært nede i en bølgedal, akkurat som i fjor. Da brukte vi høsten på ikke å være så gode, og så kom vi på slutten igjen. Hvis vi skal følge det, vinner vi på søndag, sier Roger Lillebøe-Hansen.

Men:

– Brann kan vinne på søndag, og så rote det til i en av de neste kampene. Jeg er ikke trygg på gull med seier mot Rosenborg. Vi i Bergen er trygge på gull når vi har gullet i hånden, sier Bataljonen-lederen.

En måned uten seier

Rosenborg står en eneste seier den siste måneden. Den forrige var 2-0 over Vålerenga i NM-kvartfinalen 26. september. Likevel topper laget fortsatt eliteserien.

– Vi kunne hatt bedre prestasjoner, og det er fint at det er litt spenning. Det er aldri dumt, sier Viken, før han kommer med et lite stikk til gullrivalen fra Bergen:

– For noen lag er det krise når man rykker ned til 1.-divisjon, mens for andre er det krise når man leder serien med bare to poeng.

– Rosenborg er vant til å ta gullet tidlig, men har hatt problemer den siste tiden. Med det tøffe kampprogrammet og Branns opptur sist helg, tror jeg Rosenborg er mer nervøse enn oss i Bergen. Jeg tror ikke den erfaringen har så mye å si nå, svarer Lillebøe-Hansen.

Det er ventet stappfull stadion i Bergen på søndag.

– Like før kampstart har jeg nok enda mer mageknip enn jeg hadde forrige helg, sier Lillebøe-Hansen.

– Dette er viktig for folk. Det er sånn vi vil ha det, sier Viken.

(©NTB)