Styrelederen i Nidaros trekker seg etter redaktør-bråk

Nyheter: Arne Reginiussen trekker seg som styreleder i Nidaros. Nestleder i styret, Morten Nilsen, overtar med umiddelbar virkning rollen som styreleder.

Det opplyser Amedia i en pressemelding torsdag.

– Når situasjonen har blitt som den har blitt, så er det beste for Nidaros i nåværende situasjon at jeg trekker meg, sier Reginiussen.

– Avgangen skjer også for å markere at det er viktig med ryddighet i forholdet mellom en utgiver og en redaktør.

Nyheten kommer i kjølvannet av avsløringene om at Reginiussen blandet seg inn i tidligere Nidaros-redaktør Vanja S. Holsts redaksjonelle prioriteringer. Holst hevder hun ble presset til å lage flere klikksaker og nedprioritere politisk gravejournalistikk.

Holst mente styrelederen blandet seg inn i hennes redaksjonelle valg, noe blant annet Medier24 , Journalisten og Klassekampen har skrevet om tidligere.

-Beklager

Reginiussen sier at han i grensesnittet mellom overgangen fra rollen som ansvarlig redaktør og til den nye rollen som påtroppende styreleder, har gjort feil.

– Kommunikasjonen mellom meg og ansvarlig redaktør var ikke slik den burde være. Jeg respekterer redaktørens frihet og ansvar og vet hvor grensene går. Det ble i dette tilfelle utydelig, og det beklager jeg.

Reginiussen vil nå konsentrere seg om sine andre oppgaver han har som direktør for nye medier i Amedia.