Samfundet i Trondhjem mener Borten Moe bør gå

Nyheter: Studentersamfundet stemmer lørdag over et forslag der de blant annet ønsker at Ola Borten Moe ikke fortsetter som minister for forskning og høyere utdanning.

Under møtet lørdag kveld skal Studentersamfundet i Trondhjem debattere og stemme over et resolusjonsforslag om campusprosjektet, skriver Universitetsavisa.

Kutt

Der krever forslagsstillerne blant annet at de planlagte kuttene i campusprosjektet umiddelbart stoppes. De skriver videre at de ønsker at de helst ser noen andre enn Ola Borten Moe (Sp) besitter stillingen som minister for forskning og høyere utdanning.

– Det er et noe mer spisset resolusjonsforslag enn vi har hatt på en stund. Vi har mistillit til det forslaget Ola Borten Moe nå kommer med om campussamlingen. Det er klart at Samfundet kan ikke fjerne en statsråd, men vi ser helst at en annen politiker sitter i den stillingen, sier PR- og presseansvarlig Edgar Tandberg i Samfundets styre.

Tandberg og leder Fredrik Akre står som forslagsstillere. De presiserer at foreløpig er dette kun deres personlige mening og ikke en uttalelse fra Studentersamfundet.

Ifølge Akre ga Borten Moe rett før valget inntrykk for at han skulle jobbe for mer ambisiøs campussammenslåing, ikke mindre.