Stram økonomi og regninger som må betales? Dette kan du gjøre

Nyheter: Hverdagen blir straks mer stressfull når betalingsanmerkninger og inkassokrav preger deg.

Det blir også langt vanskeligere å ta opp lån når man først har fått en betalingsanmerkning, dette skyldes risikoen som banken tar ved å låne ut penger uten sikkerhet til personer som ikke har en god betalingshistorikk.

Dersom du har et ønske om å låne penger slik at du kan innfri inkassokravet, kan dette la seg gjøre, men bare hvis du har unngått registrerte betalingsanmerkninger. 

Låne penger til firma?

Det er du som vet best om det er økonomisk smart å låne penger til eget firma. Du kan uansett ta opp et firmalån i firmaets navn så lenge banken kan finne en kredittverdi. En annen måte er å låne penger som privatperson for deretter å låne pengene videre til bedriften.

Her er det smart å lage en låneavtale slik at alt det formelle er i orden. Dette er imidlertid en dårlig ide dersom firmaet allerede har økonomiske problemer. Da risikerer du å havne i en vanskelig gjeldssituasjon.

Når Statens Lånekasse ikke strekker til..

Det meste er dyrt når man er student, og det er ikke alle som har foreldre som kan hjelpe med utgifter og ting til studenthybelen. Da kan et lån være løsningen. Vanligvis handler et lån for en student om å låne penger fra Lånekassen, men det er ikke alltid dette holder.

Noen velger å ta opp forbrukslån på dagen når stipendet ikke holder. Da er det viktig at du er helt sikker på at du kan tilbakebetale lånet slik at du ikke starter «voksenlivet» med en altfor stor gjeld.

Låne penger med eller uten sikkerhet – hva bør jeg gå for?

Når du tar opp lån uten sikkerhet i bolig betyr det at du tar opp et forbrukslån. Det vil si at banken ikke tar pant i bolig eller andre eiendeler av verdi. Med dette til grunn vil også hele låneprosessen gå langt raskere, siden pantepapir og lignende uteblir.

Når man tar opp et forbrukslån er det heller ingen som krever å vite hva lånet skal brukes til. Det vil si at du bestemmer helt selv og kan gjør akkurat som du vil.

Man får en noe lengre prosess når man låner med sikkerhet, men skal du for eksempel kjøpe bolig så må du uansett gjennom den. Rentene er mye lavere på et lån med sikkerhet sammenlignet med et lån uten sikkerhet, og lånet har en lang løpetid.

Her er det viktig at du klarer å betjene de faste månedlige avdragene. Dersom avtalen misligholdes risikerer du at boligen din blir tvangssolgt.

Refinansiere gjeld

Ved å refinansiere gjeld med kostbare avgifter og renter kan du løse opp i floker i din privatøkonomi, og således gi deg selv en ny start. Sitter du med dyre forbrukslån med høye renter kan en refinansiering av forbrukslån være midt i blinken for deg.

Dette fungerer ved at du tar opp et nytt lån for å bake inn gjelden du allerede har. Før du gjør dette bør du imidlertid tenke gjennom din økonomiske situasjon. Vurder om det nye lånet gir deg bedre månedskostnader og om lånet blir dyrere på sikt. Dette bør du bruke god tid på, og gjerne sammenlign refinansieringslån slik at du finner det beste lånet for din økonomi.

Så fort du har funnet det lånet som passer best for deg, kan du enkelt søke om et refinansieringslån slik at du kan samle dyr gjeld.