Stort press og lang ventetid på testing  i Trondheim

Nyheter: Det er flere dagers ventetid for å få tatt PCR-test i Trondheim kommune, selv om det er dette kommunen selv anbefaler.

Neste mandag

Da Adresseavisen sjekket om det fantes ledige timer mandag, fant de ut at det ikke var mulig å bestille PCR-test før tidligst neste mandag.

Per nå tester kommunen omtrent 1.000 personer om dagen med enten PCR-test eller spyttest. Kommunikasjonssjef Harry Tiller i Trondheim sier kommunen jobber med å øke kapasiteten

– Vi ser at behovet er større enn dette, sier Tiller til avisen.

Lette trykket

Han håper massetest av 36.000 studenter på NTNU og massetest i skolene vil lette på trykket på kapasiteten. Dagens situasjon er ikke holdbar, mener kommunikasjonssjefen.

– Det er ikke bra nok når folk må vente på test. Derfor jobber vi hardt for å få økt kapasitet. Det er bare å beklage, men slik er situasjonen i Trondheim nå. Vi må komme oss gjennom dette med minst mulig smittespredning, sier Tiller.

I løpet av helgen ble det gjennomført 2.960 PCR- og spyttester i kommunen. Totalt fikk 359 personer påvist smitte i Trondheim i løpet av disse tre dagene, hvilket betyr at cirka 12 prosent av de testede fikk påvist smitte i løpet av helgen.