– Vi tar støtten fra Trondheim kommune som et hån og sender pengene tilbake

Nyheter: Trondheim kommune støtter Stormfestivalen med 80.000 kroner og krevde gjestelister og gjenytelser på linje med hovedsponsorene som spytter i langt større beløp: - Vi tar det som et hån og vil sende pengene tilbake, sier Sveinung Sundli.

Stormfestivalen åpnet i går med Bjørn Eidsvåg i storform i tidenes drømmevær på Fosenkaia. Festivalen, som er et samarbeid med Kjell Erik Killi Olsens planlagte kunstsenter, skal holde det gående med konserter og kunstopplevelser hver dag i to måneder i sommer:

En krevende øvelse økonomisk, da smittevern begrenser antall publikum til 200 personer pr arrangement, ifølge arrangørene.

Sjekk programmet til Stormfestivalen her

Klubbet ned av venstresiden

Søknaden om støtte på 500.000 kroner ble behandlet av Trondheims-politikerne i går. Venstre, FrP, Høyre og Pensjonistpartiet ville innvilge 350.000,-  men ble klubbet ned av de andre partiene:

–  Så mange har bidratt, på så mange områder. Om hvert arrangment gir en meromsetning i Trondheim på 200.000,- betyr det 14.000.000,- på hotell, restaurant, artist, teknikk, scene og detaljhandel. Det vil si alle bransjer som ikke har det så godt for tiden. Venstre, FrP, Høyre og Pensjonistpartiet så verdien i dette, og ville gi oss en støtte på 350.000,- men venstresiden var ikke med, fastslår Sveinung Sundli.

Stormfestivalen fikk et tilsagn på 80.000 kroner og ifølge Sundli vil det koste omtrent like mye å oppfylle kommunens krav om gjenytelser, gjestelister og rapportskriving i etterkant.

– Kommunen krever gjesteliste og markedsføring på nivå med hovedsponsorene som bidrar med langt mer. Det private næringsliv har stilt opp med langt mer for mindre. Vi tar det nesten som et hån. Kan du fortelle meg varaordfører Mona Berger? Treffer vi ikke spikeren på hodet her, med høy presisjon, utfordrer Sveinung Sundli.

Må vise at vi setter pris på slike initiativ

Bystyrerepresentant Kjetil Utne (H) mener det er feilslått at Trondheim kommune ikke tydelig viser at initiativ som Stormfestivalen settes pris på:

– Etter måneder nesten uten levende kultur er vi alle sulteforet på konserter og andre opplevelser. For Høyre og de blågrønnepartiene var det en selvfølge at kommunen skulle støtte Stormfestivalen. Det er synd Arbeiderpartiet og de andre partiene som sitter ved makten ikke kunne støtte vårt forslag om 350.000 kroner til Stormfestivalen. De fleste festivalene i sommer er avlyst. Det er derfor fantastisk at Sundli & Co har greid å stable dette på beina så raskt. Vi må vise at vi setter pris på slike initiativ, sier bystyrerepresentant Kjetil Utne (H).

PS. Varaordfører Mona Berger (SV) opplyser til Trondheim24 at hun «ikke har mulighet til å kommentere denne saken akkurat nå».