Skjalg Raaen, Petter Selliseth, Tor Ole Byberg, Christer Harøy og Marius Halleland. For å nevne noen. Kjente navn for de som følger det som rører seg i trøndersk musikkliv. Fellesnevneren er at samtlige har flere tiår med erfaring fra studio og scene.

Matterhorn er hjertebarnet til vokalist Tommy Sebastian Halseth, som blant annet har fartstid fra band som Griffin og Manes.

– Vi har brukt forskjellige gitarister på hver låt på skiva. Særdeles dyktige musikere. Det gir hvert spor et helt unikt særpreg, forklarer han.

Skjalg Raaen: Mest kjent som gitarist i Sambandet til Åge Aleksandersen. Har også jobbet med artister som Ida Jenshus og Terje Tysland (Foto: Tore Sætre).
Petter Selliseth. Gitarist og vokalist med over 30 års fartstid. Spiller i dag i bandene King for a Day og Minor Major. Var hovedperson/musiker i The Wall – A Tribute to Pink Floyd, som gikk for fulle hus i Olavshallen.
Tor Ole Byberg: Gitarist i Triosphere. Trondheimsbandet har drevet utstrakt turnevirksomhet i Europa siden starten i 2004 – både som headlinere eller support for band som W.A.S.P, Dio og Nightwish. (Foto: Szeymour Photography)
Christer Harøy: Gitarist i Divided Multitude – progressiv rock fra Ørland kommune med over 25 års fartstid.
(Foto: Wilkinson Image & Design)
Marius Halleland Marius Halleland: Gitarist i Wobbler – et band med referanser til prog-kjemper som King Crimson, Gentle Giant og Yes.

Med bred pensel

Matterhorn startet opp som et soloprosjekt av Halseth i 2013.

– Det er jeg som har lagt alle føringer – både lyrisk og tematisk – for Matterhorn-universet, forteller han.  

Hallseth ferdigstilte selv en demo med fire låter som senere ble plukket opp av Apollon Records i Bergen, sammen med en platekontrakt for to skiver. 

Matterhorn ble etter hvert forsterket til en trio.

Selv om det er naturlig å beskrive musikken som prog-rock, har ikke Hallseth lyst til sjangerdefinere bandet for strengt.

– Vi maler med bred pensel, og skriver ut ifra hva som høres og føles bra for oss. Legger vi bånd på oss, vil det drepe den kreative prosessen, sier Halseth som forklarer at den utstrakte bruken av eksterne gitarister, vokalister og andre musikere, er en funksjon av dette.

Sjekk ut musikken her

– Det er folk med ekstremt bred bakgrunn og erfaring. De tilfører lydbildene noe helt spesielt, noe helt unikt, fastslår han.

Old school

Halseth og Matterhorn jobber nå med å promotere debutskiva. Og det gjøres «old school».

– Den blir tilgjengelig både digitalt og i fysisk format, sier han.

Ikke uventet blir det begrenset opplag på vinyl også.

– Disse kommer nummerert og signert av alle som har vært involvert, legger han til.

Planene for neste utgivelse er allerede i underveis.

– Vi har skrevet fire låter. Jeg har flere musikernavn i boka som jeg veldig gjerne vil ha med meg neste gang, avslutter han.

YouTube: