Stjal 75 mill fra banken, nå er han løslatt og overlatt til helsevesenet

Nyheter: Mannen som er siktet for å ha underslått store summer fra en bank i Trondheim, er løslatt.

Mannen, som var vikar i Sparebank 1 Midt-Norge, er siktet for grovt underslag og grov hvitvasking. Han ble pågrepet 19. januar. Denne uka ble han løslatt. Han ivaretas nå av helsevesenet, opplyser politiet.

Ville spekulasjoner i utlandet

– Politiet mener at etterforskningen har kommet såpass langt at det ikke er bevisforspillelsesfare, og at unndragelsesfaren er redusert. Dette gjør at det ikke er grunnlag for videre varetektsfengsling, sier Ole Andreas Aftret, påtaleansvarlig i saken i Trøndelag politidistrikt.

Mannen, som er i 20-årene, har erkjent å ha underslått rundt 75 millioner kroner fra Sparebank 1 SMN. Over 50 millioner er tapt på «ville spekulasjoner» i utlandet.

Etterforskerne er rimelig sikre på omfanget – det totale beløpet som er forsvunnet fra banken og hvor store deler av det som er gått tapt, ifølge Aftret.

– I hovedtrekk skal underslaget være gjennomført ved at siktede har utnyttet sine tilganger til bankens systemer til å underslå bankens midler, har han gjort.

Mannen i 20-årene var innleid som vikar ved hovedkontoret i Sparebank 1 SMN i Trondheim da underslagene ble begått. Han har erkjent straffskyld etter siktelsen.