Den unge artisten har i en alder av 30 rukket å gi ut åtte album, spilt konserter over hele verden og hatt en karriere siden hun debuterte som 16-åring.

Igår var det en åpen og ærlig artist som spilte for et ungt publikum i Nidarosdomen.

Maria Mena koste seg i Nidarosdomen i går kveld. Det gjorde publikum også.

Årets Isfit-arrangører hadde gjort et godt valg ved å booke Mena til festivalen, som i år setter fokus på diskriminering.

Og siden åpenhet er en viktig del av arbeidet for å redusere diskriminering, hadde de invitert Mena til å være en del av det tematiske programmet.

Da vi snakket med henne før konserten var hun både ydmyk og takknemlig for å bli invitert til selveste nasjonalhelligdommen, og fortalte til Trondheim24 at hun ville velge låter med tanke på tematikken – og stedet hun skulle opptre.

Maria Mena gikk til oppgaven godt forberedt.

Image with visual paralax effect

Etter en litt nølende start og et publikum som var preget av den høytidelige rammen det ofte kan bli i dette rommet, myknet både artisten og publikum da mange kjente og kjære låter ble fremført fra den store scenen som var plassert i sentrum av Domkirka.

– Jeg velger å by på meg selv, og vet det har kostet, men for meg å vite at det kan hjelpe andre gir meg styrke og mot til å fortsette, fortalte en ærlig Maria Mena mellom låtene mandag kveld.

Åpenhet kommer i mange former.

Image with visual paralax effect

For Mena som nylig har vært åpen om sitt samlivsbrudd og gitt ut en egen plate om erfaringene hun har gjort seg, var det naturlig å dele noen av de sterkeste låtene med Isfit-publikummet i Nidarosdomen.

–Jeg er endelig kvitt angsten min.

Maria Mena med bandet sitt i ryggen, og noen av musikk-Norges fremste instrumentalister.

Sterk, rak og modig.

Maria Mena bød på seg selv og inntok scenen med verdighet og full trøkk mandag kveld.

Hun tok rommet med en stor artists selvfølgelighet og fortalte åpent og ærlig om den lange veien hun har vandret siden de vanskelige tenårene.

– Det er deilig å bli voksen!

Maria Mena skrøt av Trondheimspublikummet og sjarmerte en fullssatt kirke.

Den sakrale rammen rundt konserten var på plass, lyssettingen varmet både artisten, hennes medmusikanter, og etterhvert også et publikum som i starten var veldig stille. For det var kaldt i Domen igår kveld.

Tunge temaer, mørke tekster og ikke minst en brutalt ærlig artist som med humor og innlevelse bød på seg selv gav oss en herlig miks av alvor og håp.

Men den største opplevelsen var fremføringen av låta «The End».

En sterk låt om å være på det aller dypeste mørke, og som Mena fortalte at hun aldri hadde greid å fremføre live – før nå.

Radiohiten «I Don´t Wanna See You With Her» fra den siste plata kom mot slutten av konserten ble fremført høyt og tydelig – og med kraft i en stemme som blir sterkere for hver låt, for hver plate og for hver livserfaring hun erverver seg.

Hun koste seg i Nidarosdomen igår, Maria Mena. Og det gjorde publikum også.

Maria Mena sammen med bassisten sin gjennom 16 år. – Du er som en storebror for meg.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre