Stenger Speilsalen etter ett års drift

Nyheter: I juli stenger Michelin-restauranten Speilsalen for oppussing. Nordens eneste kaviarbar skal trekke flere internasjonale gjester.

annonse: 

Sikre deg billetter nå: Norges lengste festival på Fosenkaia

Stjernekokken Christopher Davidsen stenger like godt ned Michelin-restauranten Speilsalen for å pusse opp etter bare ett års drift. Når restauranten åpner igjen i slutten av juli er Speilsalen blitt Nordens eneste restaurant med egen kaviarbar:

– Det var faktisk min egen idé da jeg satt her og spiste kaviar og drakk litt champagne mens vi var koronastengt. Ledelsen var i fyr og flamme, og sa «La oss sette i gang og realisere det. Kaviarbaren blir litt som Chef’s Table, forteller kjøkkensjef Davidsen, til Dagens Næringsliv.

Kaviar og vodka

Baren skal settes opp slik at fire personer om gangen kan innlede måltidet med å bestille kaviar og vodka eller champagne før de ledes til bordet.

– Vi ser jo at vi selger ganske mye kaviar. Speilsalen Edition fra Rossini Caviar er blitt enormt populær. Folk kommer inn ens ærend for å spise den kaviaren, sier Davidsen til avisen. 

Speilsalen har dessuten et samarbeid med champagneprodusenten Krug, og kan nå kalle seg Krug Ambassade, en betegnelse de deler med en håndfull luksusrestauranter i Hongkong og det sveitsiske hotellet Dolder Grand.

I oppussingsplanene inngår også et nytt vinrom og en dessertstasjon ute i spisesalen.