Steinkjer: Tidligere dømt for å skrive at han ville drepe flere enn Breivik

Nyheter: Mannen i 30-årene som er siktet for ha kjørt inn i en gruppe mennesker natt til søndag, er tidligere straffedømt flere ganger.

Tidligere straffedømt

Mannen som er siktet for ha kjørt inn i en gruppe mennesker natt til søndag, har vært tiltalt for å ha forsøkt å forårsake en togulykke.

Han er også straffedømt flere ganger – for promillekjøring og andre lovbrudd i ruspåvirket tilstand, men også for vold, ulovlig oppbevaring av våpen og trusler om terrorlignende handlinger, skriver VG.

I tillegg er han tidligere dømt for å ha skrevet at han ville drepe flere mennesker enn terroristen Anders Behring Breivik, skriver avisen.

Skal ha blokkert toglinje

Blant annet VG har også omtalt at mannen i 2016 var tiltalt for å ha forsøkt å forårsake en togulykke, og NTB var blant mediene som omtalte saken den gang.
Mannen skal ha plassert kumlokk, jernbanesviller og store steiner over en lengre strekning på togskinnene ved Figgja i Steinkjer.

Et sørgående godstog var det første som kom til strekningen, men toget klarte å bremse ned ettersom gjenstandene på skinnene førte til at en feilmelding ble utløst.

I en rapport konkluderer Bane Nor med at det kun var tilfeldigheter som førte til at det ikke skjedde en alvorlig ulykke.

Mannen ble ikke dømt for å forsøke å spore av toget, men han ble dømt for skadeverk på toglinjen, skrev Trønderavisen i 2016.

Framstilles for varetekt

Mannen i 30-årene fremstilles for varetektsfengsling mandag 2. påskedag.

– Han er fortvilet og fremstår lei seg og skjønner ikke helt hva som har skjedd, sier hans forsvarer Anne Marstrander-Berg.