Familiefest på Torvet: Her er høydepunktene du slipper å betale for

Nyheter: Starmus-festivalen operere med stive priser for sine festivalpass, men har et gratisprogram med over 100 innslag.

Vitenskapsfestivalen Starmus arrangeres for første gang i Trondheim 18 – 23. juni, og nå er byprogrammet klart: Her blir det aktiviteter og musikk for barn og familier på Torvet og festivalstemning over hele byen.

Byprogrammet er både for tilreisende festivalgjester og byens befolkning og krever ikke festivalpass. Totalt består programmet av nesten 100 programposter.

Se hele programmet her.

Starmus sin visjon er å skape nye forbilder for den oppvoksende generasjonen som inspirerer og nærer barns naturlige vitebegjær og gir et statusløft til kunnskapsformidling og undervisning. Derfor er en stor del av programmet Starmus in the City også viet til barn og unge.

De nærmere 1000 plassene til Science Camp for barn og unge ble fullbooket i løpet av få timer. Heldigvis er det mye mer på Starmus-programmet for denne målgruppen – og for voksne.

– Det er første gang at det tilbys et så stort ekstraprogram under Starmus. Det er viktig å inspirere barn til å lære, og vi må gjøre forskere til helter slik at de blir forbilder for barna våre og kan inspirere dem, sier Garik Israelian, grunnlegger av Starmus i en pressenelding.

Open Space: Familiefest på Torvet

I samarbeid med Martna´n og Kulturenheten i Trondheim kommune inviterer Starmus til tre dager med tettpakket program på Torvet fra tirsdag 20. juni til og med torsdag 22. juni under navnet Starmus Open Space. Hele programmet er gratis.

På Torvscenen får vi besøk av astronauter, kjente vitenskapsnavn og roboter, det blir flere daglige fysikkshow og mange konserter. Konferansier blir den kjente TV-programlederen
Stian Barsnes Simonsen. På en egen teltrigg på Torvet samt på Trondheim folkebibliotek blir det ulike aktiviteter rettet mot barn og familier. SFO og barnehager vil også å få tilbud om å legge dagsutflukter til Torvet disse dagene.

Programmet på Torvscenen består blant annet av:

√ Seldas Fysikkshow
√ Møte med ekte astronauter
√ May Britt Moser: Hjerneceller og et palass for minner
√ Daglige fysikkshow med Forsker-Frederic fra Vitensenteret
√ Robotshow med ulike roboter fra NTNU
√ Konserter med RAVI, Daniel Kvammen, Meg og Kammeraten min, Gammalgrass, The Fjords, Ine Hoem, koret Embla og mange flere

Aktivitetene på Open Space ved og på Torvet består blant annet av:

√ Fantasiverksted med Vitensenteret
√ Bygg Marblerun med Hackheim
√ Tegn ditt idol – Tegneverksted med Olavsfestdagene
√ Test din kropp i bevegelse med VR-briller og stake-ergometeret ”Skierg”
√ Matverksted med Credo Restaurant og Skjølberg Søndre
√ Lag din egen planet – Buttonsverksted med Trondheim kunstmuseum
√ Lag robotkunst på folkeverkstedet (Trondheim Folkebibliotek)
√ Lesestunder med forfatterne Unni Eikseth og Endre Lund Eriksen (Trondheim folkebibliotek)

Independent Programme: Festivalstemning over hele byen
Takket være en stormobilisering blant byens mange aktører innenfor kultur, vitenskap og mat blir det festivalstemning gjennom hele uka på mange forskjellige steder i byen.

Det blir program både for familier, eget program for ungdom og programposter for et mer voksent publikum som bidrar til å skape en mangfoldig festival om vitenskap og musikk for alle.

Her er noen av programhøydepunktene:

Starmus Club på Dokkhuset

Hver kveld blir det konserter og DJ’s på Dokkhuset i samarbeid med ulike aktører, som toppes med et eget bestillingsverk med NTNUs jazzambassadører Ola Kvernberg og Kristoffer Lo.

Mat og drikke

To rom og Kjøkken holder daglige vinsmakinger med ulike tema, samt en kveld med 5-retter med lokale råvarer i verdensklasse. E.C. Dahls Bryggeri tilbyr daglige gratis omvisninger med historiefortelling i anledning Starmus.

Art Crawl

Sparebank 1 SMN inviterer på Art Crawl i samarbeid med Kim Sørensen, hvor deltagerne blant annet skal innom Nidarosdomen (Håkon Blekens bilder), Minnestedtet for 22. juli og Salamandernatten i SMN sine lokaler hvor også det blir en unik Live- lydinstallasjon av Kirsti Huke.

Samtaler på Biblioteket og Litteraturhuset

Trondheim Folkebibliotek og Fylkesbiblioteket inviterer til mange ulike samtaler og foredrag.
√ Den kulturelle Sparestokken: Foredrag med norsk romfarts ”Grand old man” Erik Tandberg (85)
√ Komikeren Dag Sørås og bloggeren Gunnar Tjomlid skal spille inn Live-Podcast.
√ Sigbjørn Mostue og Svein Tveitdal skal diskutere hvilken framtid som venter dagens ungdom.
√ Den internasjonalt anerkjente musikkjournalisten Rob Young skal holde lytteforedraget ”A listener´s guide cosmic music and sound”.

Hagevandring

NTNU Ringve Botaniske Hage inviterer onsdag 21. juni til humlevandring og torsdag 22. juni til vandring ”på sporet plantenes duft. På festivalens første dag inviterer Kneiken Felleshage på Bakklandet til åpen dag.