Politibetjenten som skjøt mannen som drepte to personer i en leilighet i Trondheim i høst, gjorde ikke noe straffbart, ifølge Spesialenheten.

Ikke straffbart

Saken mot betjenten fra Trøndelag politidistrikt er nå henlagt av Spesialenheten for politisaker fordi det ikke er avdekket noe straffbart under etterforskningen. Snarere tvert imot, Spesialenheten mener betjenten handlet i henhold til prinsippene for politiets bruk av skytevåpen og at skuddet ble avfyrt i en nødrettssituasjon, ifølge Adresseavisen.

Sentralbanestasjonen

Etter å ha påført to andre, unge menn i leiligheten i Prinsens gate i Trondheim skader de døde av, samt en tredje mann lettere skader, dro den 18 år gamle gjerningsmannen til sentralstasjonen. Under en konfrontasjon med to bevæpnede politibetjenter, påførte mannen seg selv flere knivstikk i magen mens han ropte «Shoot me! Shoot me!».

Hendelsen fant sted tidlig på kvelden mandag 18. september.

Spesialenheten mener det ikke var tvil om at 18-åringen var i ferd med å påføre seg livstruende skader ved at han gjentatte ganger stakk seg selv i magen med kniven. Skaden i leggen anses som liten i forhold til skaden han påførte seg selv.

Mindreårige enslige

De fire involverte personene er afghanske menn i slutten av tenårene som kom til Norge som mindreårige, enslige flyktninger. To av dem i bodde i leiligheten kommunen disponerer i Prinsens gate.

Gjerningsmannen er siktet for to drap og ett drapsforsøk. Saken mot ham kommer for retten i mars.

(©NTB)