St. Olavs: Tilstanden uavklart for jente (12) etter drukning

Nyheter: Tilstanden til den ene jenta som havnet under vannet i Fjellbrudammen utenfor Molde torsdag, ble fredag betegnet som uavklart, ifølge St. Olavs hospital.

PS. Oppdatert 13.38

Tilstanden til jenta som havnet under vannet i Fjellbrudammen utenfor Molde torsdag, var fredag ettermiddag fortsatt uavklart, ifølge St. Olavs hospital.

Politiet fikk den første meldingen om at to barn hadde havnet under vannet klokken 18.32 torsdag. En av dem kom seg på land med hjelp, mens den andre ikke ble lokalisert med en gang.

Jenta som ble funnet i vannet er tolv år gammel. Hun ble fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim etter at det ble utført hjerte- og lungeredning på stedet.

Kritisk men stabil

Natt til fredag var tilstanden kritisk, men stabil. Fredag formiddag klokken 10.25 får NTB opplyst at tilstanden er uavklart.

– Tilstanden er fortsatt uavklart, sier kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne ved sykehuset.

Politiet sier til NTB at hendelsen ved den populære badeplassen Fjellbrudammen mest sannsynlig er en ulykke, og har ingen mistanke om at noe straffbart har funnet sted.

Den yngste jenta (7) som kom seg opp først, var bevisst og ble torsdag fraktet til sykehuset i Molde og senere fraktet til Ålesund sykehus med helikopter.

Helse Møre og Romsdal sier til Romsdals Budstikke at tilstanden hennes er stabil, og at hun har sluppet fra ulykken med lette skader.