St. Olavs hospital siktet i forbindelse med drapet på Lademoen

Nyheter: Politiet har siktet St. Olavs hospital for å ikke ha gitt forsvarlig helsehjelp til mannen som er dømt for å ha drept Stig Ola Westgård i Trondheim i mai 2021.

Uforsvarlig helsehjelp

– Vi åpner etterforskning av St. Olavs hospital og har tatt ut siktelse, sier politiadvokat Christian Spets ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Han sier sykehuset er siktet for brudd på helsepersonellovens paragraf 4, som omhandler forsvarlig helsehjelp.

Direktør for virksomhetsstyring hos St. Olav, Merete Blokkum, bekrefter overfor samme avis at de har mottatt siktelsen fra politiet.

– Vi er i dialog med politiet om grunnlaget for at de har tatt ut siktelse nå, og har derfor ikke ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt, opplyser hun.

Det var 15. mai 2021 at Stig Ola Westgård (56) ble funnet knivdrept i en leilighet på Lademoen. En 58-åring ble i september i fjor dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet, samt påfølgende likskjending.

Statens helsetilsyn ble orientert om en alvorlig hendelse etter drapet. Statsforvalteren i Trøndelag fulgte opp saken, men fant ikke brudd på helselovgivningen i sin undersøkelse.