Fem personer innlagt: Ingen av dem trenger intensiv behandling

Nyheter: Fem pasienter med koronasmitte er innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim. Ingen av dem trenger intensivbehandling. Kapasiteten er beregnet til 300 pasienter.

Det opplyste administrerende direktør Grethe Aasved og konstituert fagdirektør Tom Christian Martinsen på en pressekonferanse fredag formiddag.

Sju av sykehusets ansatte har fått bekreftet koronasmitte, og totalt er 1.000 av de rundt 10.500 ansatte testet.

Sponset sak

Tid for het lek i sengehalmen: Her er Jannices 10 mest sexy tips

– Det er altså veldig lav smitte, understreket Aasved.

St. Olavs hospital har gått ut og bedt om hjelp fra frivillige, og så langt har 875 personer meldt seg. Blant dem er helsepersonell, men også ti FN-veteraner som holder vakt ved sykehuset.

Fordi sykehuset har utsatt planlagte operasjoner er belegget nå 68 prosent, mot mellom 90 og 100 prosent til vanlig. Sykehusledelsen jobber med planer for flytting av pasienter, og ifølge fagdirektøren vil kapasiteten være 300 koronapasienter innlagt samtidig.

Sykehuset venter å få inn 200.000 kirurgiske munnbind den kommende uka, men har som andre sykehus i landet meldt om minkende utstyrslagre.

– Det vi har i hyllene i dag, varer i fire uker, og da sier jeg ved normal drift, sa administrerende direktør Grethe Aasved.