Sponser utdanning og fikser jobb til ungdom som faller utenfor

Nyheter: REMA 1000 og Streetfootball Norway tilbyr marginalisert ungdom jobbmuligheter og kursing blant annet gjennom REMA-skolen.

– Vi ønsker å bidra på flere plan, og ser at vi som en stor næringslivsaktør har mange muligheter til både å utdanne og gi arbeidstilbud til de som faller utenfor. «Gatefotball» synes vi er en god metode, og ser også at prosjektet når frem til enda flere ungdommer enn vi når gjennom samarbeidene vi har med blant andre Røde Kors og Pøbelprosjektet, sier administrerende direktør for REMA 1000, Ole Robert Reitan, i en pressemelding.

Streetfootball

Streetfootball Norway er en del av den globale nettverksorganisasjonen Streetfootballworld og programmet FIFA Football For Hope.

Streetfootballworld er et internasjonalt program som ønsker å fremme nasjonale prosjekter innen sosial utvikling – med fotballen som metode.

REMA 1000 bidrar både økonomisk, men også med kurs, opplæring, arbeidsplasser og kontorplass til organsiasjonen.

– For oss er det helt topp å få REMA 1000 som hovedsponsor. De har virkelig et ekte engasjement, og har gode, etablerte opplæringsprogrammer og mulighet til arbeid som virkelig våre brukere kan dra stor nytte av. Dette blir veldig spennende for oss, sier prosjektleder i Streetfootball Norway, Rolf Choi Tenold.

Utdanning og jobb

Gjennom sponsoravtalen med REMA 1000 setter Streetfootball Norway nå opp program i alle storbyer i Norge, i første omgang i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger. Satsingen blir koordinert med REMA-skolen, og med velvillighet fra lokale kjøpmenn og REMA-distribunalene som ønsker å gi kandidatene en ny mulighet gjennom jobb i butikk, på lager eller distribunal.

– Formålet med denne satsningen er å finne de riktige kandidatene som ønsker en mulighet til jobb og til å bedre sine fremtidsutsikter. Streetfootball Norway er også i en kvalifiseringsprosess inn mot VM i Brasil 2014. Parallelt med fotball-VM i Rio de Janeiro, vil det bli bli arrangert verdensmesterskap i Streetfootball som en offisiell del av FIFAs program Så vi har mye å glede oss til fremover, avslutter Rolf Choi.