De fem første navnene på neste års festivalplakat er nå klare, og Trondheimsbandet Spidergawd er ett av de norske navnene som spiller på Marinen neste sommer.

Per Borten, Kenneth Kapstad, Rolf Martin Snustad & Hallvard Gaardløs er klare for å møte publikum på hjemmebane igjen. Spidergawds forrige møte med Pstereo-festivalen var i 2015.

–Det må da være lov å kalle det møtet for en suksess, sier vokalist og gitarist Per Borten ubeskjedent.

Nå gleder bandet seg til å toppe 2015-konserten og håper at Pstereo-publikummet tar like godt imot dem som sist.

–Vi har en felles forståelse i Spidergawd om at hver konsert skal spilles som om det var vår siste. Likevel, vi må jo innrømme at det å spille på hjemmebane jager opp stemningen enda litt extra, sier Borten til trondheim24.no.

Han innrømmer at det å spille i Trondheim  er noe for seg selv.

–Om det er en bra ting å gå så langt inn i «psykosen» som det jeg gjør hver gang vi spiller i Trondheim er en bra eller en dårlig ting, ja det vet jeg ikke. Men hvis du har kjøpt deg billett for å se Spidergawd i Trondheim, skal du få slippe å føle på at du ikke fikk igjen mer enn nok for pengene dine i allefall, sier Borten.

Her hjemme har bandet hatt flere opptredener på Byscenen i tillegg til intimkonserter på Moskus og Livid Jeans, men de fleste konsertene har de hatt på turne i inn og utland.

I slutten av februar 2017 kommer Spidergawd ut med album nummer fire – Spidergawd IV – som gis ut på Crispin Glover Records

Spidergawd starter sin Europaturné (bl.a Nederland, Belgia, Sveits, Tyskland, Italia) i mars og april 2017, forteller bandets manager Vibeke Hay Wold, som også er turnemanager.

–Vi skal gjøre én norgeskonsert på Rockefeller den 31.mars, før festivalsommeren setter inn i Norge og Europa. Etter det kommer en lengre Norgesturné i oktober 2017. Men først Pstereo altså, og det er jo veldig stas, forteller Wold.

Phantogram (US), Silvana Imam (SE), Cymbals Eat Guitars (US), og norske Sonny Alven er de fire andre artistene som nå er klare på neste års program.

Festivalen byr både på rock ‘n’ roll, rap, skranglete nittitallsrock, trip-hop og rap, heter det i en pressemelding fra festivalen.

Phantogram (US) har gått fra å spille trip-hop til å samarbeide med storheter som Miley Cyrus og Big Boi. Den amerikanske duoen mikser 80-tallssynter, indie, electronica og pop i sitt uttrykk, og kommer til å sørge for et energisk liveshow på Pstereo.

Den svenske rapperen Silvana Imam (SE) er Sveriges kanskje aller viktigste artist om dagen. I tillegg til å ha gitt ut det knallsterke albumet «Naturkraft», vant hun også Guldmicken, prisen for årets liveartist, på P3 Guldgalan tidligere i år.

Det blir også gjensyn med det  indiebandet Cymbals Eat Guitars (US), som siden forrige Pstereo-gig i 2015 har gitt ut sitt fjerde studioalbum «Pretty Years». Cymbals Eat Guitars er kjent for sine energiske liveopptreden og til sommeren kan du få et nytt møte med dem på Marinen.

Sonny Alven er artistnavnet til Sondre Alvestad. Han er mannen bak låta låta «Our Youth» som til nå har rundt 10 millioner avspillinger alene. Til Pstereo kommer han med sin fengende houseproduksjon.

–Pstereofestivalen sikter seg inn på nok et festivalår hvor programmet er breddfullt av de beste artistene fra et bredt sjangerspekter, sier bookingansvarlig Kim Aasli.