Spesialenheten henlegger klagesak mot politikvinne for sensurforsøk

Nyheter: - Ikke overraskende, sier redaktøren i Næringslivsavisa.

Det var i vår at en journalist i Næringslivsavisa ble kontaktet av en etterforsker ved økoavsnittet hos politiet. Ifølge redaktør Paul Jostein Aune ba etterforskeren journalisten sørge for at avisa stoppet videre omtale av selskapet.

Vision Quest ble etablert i 2003 for å bygge tre cruiseskip til 15 milliarder kroner. Næringslivsavisa skrev kritisk om planene, ledelsen i selskapet og om hvordan de har hentet inn og brukt opp 30 millioner kroner hentet fra småsparere. Trygve Hegnar var blant dem som var svært kritisk til prosjektet og karakteriserte prosjektet som «komplett useriøst» overfor Adresseavisen.

Les saken: Tidligere dansebandmusiker hevder han skal bygge skip for 15 milliarder: Shippingekspert: – Dette er et fantasiprosjekt

Etterforskeren befant seg sammen med Vision Quests styreleder og daglige leder Olav Norum da hun ringte journalisten.

Ville gjøre en markering

«Spesialenheten har ikke funnet det bevist utover enhver rimelig tvil at den kvinnelige politibetjenten har handlet kvalifisert klanderverdig eller utilbørlig, heter det i påtalevedtaket.

– Jeg hadde ikke forventet at klagen ble tatt til følge. Vår hensikt var å gjøre en tydelig markering av at vi ikke aksepterer at politiet blander seg inn i vårt journalistiske arbeid. Jeg håper klagesaken har ført til at politiet har tatt en høyst nødvendig intern diskusjon om egen rolleforståelse og hvilket rettsvern den frie pressen har,  sier Paul J. Aune, redaktør i Næringslivsavisa.

Les spesialenhetens vedtak her