Spent Sørloth vil kapre spissplassen

Nyheter: Alexander Sørloth gleder seg voldsomt til Premier League-starten. Trønderen høster ros fra Roy Hodgson før serieåpningen mot Stefan Johansen og Fulham.

Premier League gjør comeback med Manchester United mot Leicester fredag. Men sett med norske øyne er det særlig en London-kamp som vekker interesse.

Fulham, med Stefan Johansen på midten, åpner hjemme på Craven Cottage mot by-nabo Crystal Palace med Alexander Sørloth i spissen.

– Det blir gøy med et London-derby allerede i serieåpningen. Jeg tror det blir knallstemning på Craven Cottage, og det er spesielt gøy for norske fotballinteresserte. Det er gøy at vi får flere nordmenn i ligaen, sier Sørloth til NTB.

Johansen kom til Fulham sommeren 2016 og nærmer seg hundre kamper for hovedstadsklubben, dog ingen i Premier League.

– Jeg gleder meg. Helt siden vi avsluttet den forrige sesongen har vi gledet oss til nå. Vi er tilbake i Premier League, og stadion kommer til å være fullsatt mot Palace, sier Johansen til klubbens offisielle nettsted.

Viktig brikke

Sørloth signerte for Crystal Palace i sluttminuttene av overgangsvinduet. Etter bare ti dager i klubben fikk han sin Premier League-debut. Deretter ble det fire strake kamper fra start, før han ble skadd.

Men nå er han klar for en ny sesong under Roy Hodgson.

– Sesongoppkjøringen har gått veldig bra. Jeg har spilt flesteparten av kampene og scoret to mål. Jeg føler meg veldig bra og har ikke hatt noe problemer med skader, sier Sørloth.

Til tross for en god sesongoppkjøring er ikke Sørloth garantert startplass under Roy Hodgson. Den tidligere Viking-treneren har fortalt Trondheim-gutten at han er en viktig brikke i laget, men konkurransen er stor.

– Vi har seks spillere som kan bekle spissrollen. Det er meg, Christian (Benteke), Connor (Wickham), Andros (Townsend), Wilfried (Zaha) og Jason (Eyenga-Lokilo). Så det er vanskelig, men jeg skal gjøre mitt beste for å få mest mulig spilletid, forteller Sørloth, før Jordan Ayew ble hentet fra Swansea på lån på overgangsvinduets siste dag.

Fulham har forsterket

I generalprøven mot Toulouse vant Crystal Palace 4-1. Både Benteke og Zaha noterte seg for en nettkjenning. Sørloth kom inn for Benteke med åtte minutter igjen av kampen.

– Sjefen sier egentlig bare positive ting til meg. Jeg håper og tror han fortsatt har troen på meg. Jeg føler meg i hvert fall ikke i fryseboksen.

– Har han satt noen mål for deg for sesongen?

– Nei. Han fokuserer mer på laget enn på enkeltspillere, så er det opp til oss spillere å fungere som et lag, legger Sørloth til.

Crystal Palace møter en vanskelig utfordring i Fulham. Johansen har fått inn en del nye lagkamerater som skal bidra til å holde den tradisjonsrike klubben i det gjeveste selskap.

Den tidligere Chelsea- og Tyskland-spilleren André Schürrle har kommet inn dørene på Craven Cottage. Det samme har midtbanegeneral Jean Michaël Seri, spissen Aleksandar Mitrovic og Calum Chambers.

Alexander Sørloth og klubblaget hans Crystal Palace møter Fulham i PL-åpningen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix