Vil sparke Svendsen som fotballpresident – nå vil han ha dialog med sine kritikere

Nyheter: Terje Svendsen varsler at han tar gjenvalg som president i Norges Fotballforbund på tinget til våren.

Det bekreftet Svendsen overfor NTB da han møtte pressen på Ullevaal stadion torsdag formiddag.

Den tidligere RBK-toppen ble valgt som Yngve Halléns etterfølger i toppjobben i Norges Fotballforbund på forbundstinget i februar i fjor. Svendsen ble da valgt for to år.

61-åringen er klar på at han gjerne går på en ny periode,

– Men det er opp til tinget i mars å bestemme, sier Terje Svendsen til NTB.

Tidligere denne uken ble det kjent at Oslo fotballkrets mener at fotballpresidenten må byttes ut på forbundstinget i mars neste år. Det framgår i en oppfordring som er sendt valgkomiteen i Norges Fotballforbund (NFF).

Bak utspillet fra en av landets største fotballkretser ligger blant annet misnøye rundt de økonomiske prioriteringene i Fotball-Norge. Dagens fordelingsmodell, som innebærer at herrespillerne stikker av med mesteparten av pengene fra medieavtalen fordi de selv genererer mest penger, er ifølge fotballkretsen i hovedstaden moden for endring.

– Vi aksepterer ikke premisset som mange – dagens NFF-styre inkludert – legger til grunn: At markedet skal styre utviklingen. Det stopper jevnt og trutt en viktig debatt, sa kretsleder Kenneth B. Eriksen til VG.

Han kaller NFF «for passiv» og har støtte i sitt styre for det synet.

I ettertid har en undersøkelse som VG har gjort, avdekket at et flertall av kretslederne i de øvrige fotballkretsene ikke stiller seg bak utspillet fra Oslo.

Fotballpresident Svendsen bekrefter overfor NTB at han ønsker å gå i dialog med Oslo fotballkrets om kritikken som er rettet mot ham.

(©NTB)