Sparebank 1-skandalen: Politiet har beslaglagt tosifret millionbeløp i Sverige

Nyheter: I etterforskningen av underslagssaken mot en Sparebank 1 SMN-ansatt har svensk politi beslaglagt «et tosifret millionbeløp».

Beslag

– Påtalemyndigheten i Sverige gjennomført et beslag av et tosifret millionbeløp som knytter seg til underslagene i Sparebank 1 SMN. Vi er i dialog med dem for å få pengene tilbakeført til Norge, sier han.

Den bankansatte ble lørdag varetektsfengslet i to uker, siktet for underslag og hvitvasking. Han anket fengslingen, men denne ble forkastet. Mannen har erkjent straffskyld for grovt underslag og grov hvitvasking.

Mannen ble pågrepet torsdag 19. januar. Ifølge Sparebank 1 SMN var den ansatte en innleid vikar. Banken bekreftet da at beløpet kan være opp til flere titalls millioner kroner, men sa at ingen kunder er berørt.

Flyttet i flere omganger

Ifølge politiadvokaten skal pengene ha blitt flyttet i flere omganger via kontoer i Norge og utlandet, i den hensikt å skjule dem.

– Vi ser transaksjoner til flere land via ulike norske banker. I øyeblikket jobber vi sammen med Økokrim for å sikre midler som har endt opp i Sverige og Tyskland, sier politiadvokaten til E24.

Ifølge politiet er del av pengene investert på markedet i diverse finansielle instrumenter, blant annet gjennom meglerhus i utlandet. Politiet har ikke konkrete holdepunkter for at det dreier seg om kryptovaluta.

(©NTB)