Spådde dyre flybilletter: Nå selges de for en femtilapp

Nyheter: Da pandemien kom, var beskjeden fra ekspertene klar: Det kom til å bli mye dyrere å fly etter koronakrisen. Nå selges flybilletter for ned mot 50 kroner.

Nå kan du fly fra Gardermoen til Polen for en femtilapp, fra Sandefjord til Riga for 79 kroner eller til storbyen London for litt over 100 kroner, skriver Flysmart 24.

Økt konkurranse

For til tross for spådommene fra Europas fremste flyanalytikere og en flyflåte som i stor grad har stått på bakken i over et år, har ikke flyprisene steget som antatt.

Både innenriks- og utenlandsreiser finnes til en lavere pris enn før pandemien, noe som skyldes blant annet økt konkurranse fra det norske flyselskapet Flyr, som har presset prisene til bunns, ikke langt unna prisene til ungarske Wizz Air.

Dermed koster det ikke mer enn litt over 360 kroner å komme seg på strandferie til Spania i vinter, om prisene forblir lave.

Til Paris blir prisen hos Flyr fra 292 kroner én vei i slutten av oktober, mens Norwegian opererer med 429 kroner som laveste pris, men bare én dag i denne måneden. Ellers er 529 kroner laveste pris utover førvinteren.

Barcelona er ennå ikke på Flyrs rutekart. Der ligger Norwegian nå på en pris på 519 kroner som det laveste.

Under hundrelappen

Wizz Air og Ryanair flyr fra Oslo og Sandefjord til en rekke steder i det østlige Europa faktisk for under 50-lappen. Fra Gardermoen til eksempelvis Katowice koster laveste billett nå 49 kroner med Ryanair.

Til Wien koster det 99 kroner, da med Wizz Air.

Ryanair-sjef Michael O’Leary har bestemt seg for å få i gang reisingen igjen, og bruker det gamle og vellykkede knepet med billige billetter.

Det vises, også fra Oslo Lufthavn og Torp Sandefjord Lufthavn. Her pøser selskapet nå ut billetter til London Stansted for ned i 96 kroner én vei fra Gardermoen, og 109 kroner fra Torp.

Alt ifølge flysmart24.no.

(©NTB)