Trønderen kostet angivelig rundt 100 millioner kroner da han forlot Midtjylland til fordel for Crystal Palace i januar. Summen kan stige ytterligere dersom sønnen til Gøran Sørloth blir en suksess på balløya. Det ble riktignok med bare fire kamper og null mål i en vårsesong preget av skader.

– Vi får vente og se til neste sesong. Jeg har planer om å vise at jeg er verdt prislappen. Da må jeg score mål, og det skal jeg, sier landslagsspissen.

Fotballhistorien er full av stjerner som ikke har klart å leve opp til heftige overgangssummer. 22-åringen sier sjansen i Palace handlet om han skulle gripe sjansen eller ikke til å hoppe på en unik sjanse til spill i Premier League.

– Jeg klarer å holde ting litt på avstand. Jeg tenker heller at jeg ikke har noe å tape i England. Jeg er 22 år og har ti, kanskje 15, år igjen av karrieren. Jeg tenker ikke noe på at det kan skjære seg, heller at dette var en mulighet som jeg enten måtte ta eller la gå. Jeg er profesjonell og gjør mitt beste i alt jeg gjør. Det får briste og bære. Når jeg har kommet til Premier League, har jeg i verste fall mange muligheter å falle tilbake på, sier den jordnære landslagsspissen.

Tjener fett

Han tjener gode penger i Palace. VG har tidligere skrevet at spissen tjener over 20 millioner kroner i året i London-klubben.

– Det spørs jo hvor mye penger jeg bruker. Er jeg helt idiot, er jeg ikke sikret økonomisk livet ut. Jeg har planer om å ta godt vare på pengene jeg tjener, sier Sørloth.

Og da er det videre svaret eiendom, akkurat slik John Carew i sin tid gjorde.

– Jeg har kjøpt noen leiligheter i Trondheim. Jeg har litt å drive med utenom fotballen, sier en forkjølet Sørloth.

Han snufser seg gjennom intervjuet. En vond hals satte ham utenfor landslagstreningen tirsdag, men onsdag var den storvokste spissen tilbake på feltet.

– Halsen er bedre. Det var en dagsgreie med hovne mandler. Jeg er spilleklar til kampene mot Island og Panama, forsikrer trønderen.

Stortrives

– Hvordan er livet i Premier League?

– Det er ikke så stor forandring, annet at jeg bor i en fryktelig stor by. Forskjellen er vel mest at det er flere ting å finne på. Skal man ut og spise, er det alltid en ny restaurant du kan prøve. Og jeg får oftere besøk hjemmefra, for det er veldig lett å komme seg til og fra London. Jeg lever nok et ganske rolig liv fortsatt, smiler landslagsspissen.

– Mange fristelser?

– Egentlig ikke. Det hadde nok vært flere fristelser hjemme i Norge, hvor jeg har alle vennene mine og det er lettere å finne på noe. Jeg har bosatt meg i Vauxhall, litt utenfor sentrum og en halvtime unna treningsfeltet. Jeg bor veldig sentralt, sier Sørloth.

Det er liten tvil om at han trives godt i England.

– Det fineste er at det ikke er noen språkbarriere, slik det var i Nederland. Jeg forstår alt som blir sagt i garderoben. Det er veldig greit at man ikke har den delen å skulle lære seg, sier Sørloth.

Jager tosifret

Joshua King, som spiller i Bournemouth, uttalte tidligere i uken at han er skuffet etter en sesong med «bare» åtte mål i PL.

– Jeg har også et mål om å score tosifret i Premier League. Klarer du det over tid, kan det åpne seg andre muligheter. Det er det man strever etter, å ta steg hele tiden. Som spiss blir du målt på scoringer, sier Sørloth.

– Jeg har snakket med manageren (Roy Hodgson) og direktøren. Ting har egentlig gått etter planen. De ville hente meg allerede i januar for at jeg skulle få tid til å venne meg til nivået før kommende sesong, noe jeg føler jeg har klart å gjøre. Jeg ble skadd på et uheldig tidspunkt, siden vi begynte å vinne kamper samtidig. Da er det vanskelig å ta ut spillere og forsvare beslutningen, så jeg har forståelse for at det ikke bli så mye spilletid. Jeg tenkte selv bare på neste sesong. Jeg skal være klar til sesongoppkjøringen og vise at jeg er god nok for Palace.