Snøværet: Helsepersonell kommer seg ikke ut til alle pasientene

Nyheter: Det er i dag store utfordringer innen helse- og velferdsområdet i Trondheim kommune på grunn av det dårlige været. 

Flere av kommunens ansatte kommer seg ikke til jobb på grunn av busser som ikke går, eller veier som ikke er brøytet. Været fører til ekstra store utfordringer for hjemmebaserte tjenester som ikke får alle ansatte på jobb, eller kommer seg ut på veien for å få kjørt hjem til pasientene, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding

– Helse og velferd har rutiner for uforutsette hendelser. Ved helse- og velferdssenter vil det viktigste bli prioritert, og hjemmebaserte tjenester har startet med å prioritere å komme seg hjem til dem med behov for kritisk helsehjelp. Dette vil også ta tid da noen må gå for å komme seg frem. Hvis situasjonen vedvarer så kan nok noen dessverre oppleve at de ikke får planlagte tjenester i dag. De vil bli kontaktet på telefon. Vi håper på bedre vær og føre utover dagen, slik at vi kan få gitt pasienter og brukere av kommunens tjenester den hjelpen de trenger, men det kan være at vi ikke når alle som til vanlig får besøk, opplyser kommunikasjonssjef i Trondheim kommune, Harry Tiller.

Oppfordrer pårørende

Trondheim kommune oppfordrer pårørende til å følge opp sine og snakke med dem om situasjonen som har oppstått.

– Trondheim bydrift er i full sving med å rydde veier, fortau og sykkelveier. På grunn av enorme snømengder må publikum regne med at dette vil ta lang tid, opplyser Tiller.