Smitten øker igjen: 47 nye personer med smitte

Nyheter: - Det er mye smitte der ute, sier kommunaldirektør Morten Wolden, som innstendig ber folk om å passe på og overholde regler og anbefalinger.

Det er registrert 47 nye smittede i Trondheim det siste døgnet. Minst én av de smittede har ukjent smittekilde.
Minst 40 er smittet av kjente nærkontakter, en har ukjent smittekilde, mens seks ikke er ferdig sporet ennå, opplyser Trondheim kommune.

Onsdag vedtar formannskapet i Trondheim en ny og strengere lokal koronaforskrift. Blant forslagene er å stramme inn matservering til skjenking, og en maksgrense på ti personer på innendørs arrangementer.

Tåler ikke mye mer nå

Kommunedirektør Morten Wolden sier til Adresseavisen at han tror kommunen må regne med høye smittetall i de neste fire til seks dagene, før det kan begynne å snu.

– Jeg tror ikke vi tåler mye mer smitte i byen nå. Vi er helt i grenseland på testkapasiteten, og at vi mister kontrollen. Hvis det skjer, må vi innføre enda strengere tiltak. Det blir en dårlig start på sommeren, sier Wolden til avisen.

Aldri opplevd så mye smittet Trøndelag

Trøndelagskommunene har aldri under pandemien opplevd så mye smitte samtidig, og nå ber Statsforvalteren i Trøndelag fylket om å sette inn krafttak de neste 14 dagene for å bremse smittespredningen.

– Det bekymrer meg veldig fordi i Trøndelag er det ennå mange i risikogruppene som ikke er vaksinert. Disse personene krever ekstra beskyttelse fremover. Vi må alle ta et krafttak de neste 14 dagene, slik at vi hindrer enda større smittespredning, sier smittevernansvarlig Marit D. Kverkild hos Statsforvalteren i Trøndelag.

De siste tallene viser 48 nyesmittetilfeller i  Trondheim kommune. Det går frem av en pressemelding sendt ut onsdag morgen.

Av disse er 27 menn og 20 kvinner. 25 av de smittede er i 20-årene.

Minst 40 er smittet av kjente nærkontakter, en har ukjent smittekilde, mens seks ikke er ferdig sporet ennå. Alle har mildt forløp.

Aldersfordeling

4 i 0-årene

7 i 10-årene

25 i 20-årene

5 i 30-årene

4 i 40-årene

1 i 50-årene

1 i 60-årene

Det ble tirsdag foretatt 2073 tester. Nærmere 4300 personer er satt opp til testing de nærmeste dagene.

Berørte kommunale og fylkeskommunale enheter:

Midtbyen barnehage

Markaplassen barnehage

Nedre Elvehavn barnehage

Heimdal vgs musikklinje 2.år

Tiller VG1 Bygg og anlegg

Vaksinasjon

Denne uke settes det primært andredoser (7572 doser). Kommende uke (uke 22) blir det også flest andredoser, dessuten 5952 førstedoser til personer fra fastlegenes lister (risikogrupper). I alt blir det gitt 12 990 doser neste uke.