Her kan du smake på en 30 meter lang marsipankake i helga

Midtbyen: Toilldagen feirer 30 år, og det markeres med et enormt "monument" av en marsipankake laget av Rosenborg bakeri.

Kakefesten holdes lørdag klokka 1200 i Nordre gate, og er laget på bestilling fra Midtbyen Management som i år markerer at Toilldagen fyller 30 år.

– En 30-årsdag må feires stort. Kaken vil bli enorm, og Rosenborg Bakeri har ikke laget et slikt monument av en kake på over 20 år, melder midtbyen.no.

250 kg marsipan

Kakemonumentet vil blant annet bestå av 250 kg marsipan, 300 liter fløte, 300 kg bringebær, 135 kg sukkerbunn, 1000 marsipanroser, 500 marsipanballonger, 500 marsipanfigurer og 1500 egg.

Tilsammen vil det ta rundt 100 timer å lage, forberede og dekorere kaken, og det er seks konditorer og en konditorlærling som har ansvaret med å utforme kaken.

Her er kakefestens facebookside

Så langt er den gigantiske kaken en vel bevoktet hemmelighet, men fredag får pressen en sniktitt i kulissene hos Rosenborg Dampbakeri:

– Lørdag fraktes kaken i 5o deler til Nordre i 10-tiden hvor fire konditorer skal montere den sammen og pynte den helt ferdig. Servering blir rundt klokken 12 lørdag formiddag, forteller Heidi Helgesen som er daglig leder for Rosenborg Bakeri.

PS. Kakefesten er gjort mulig med sponsormidler fra  E.C. Dahls Eiendom, Koteng, Adresseavisen, Trondheim Torg, Fagtrykk Trondheim AS, Aagaard, Kleins,Retro, Frati, Høyer, Falkanger Sko, Danske Bank, Rosenborg Bakeri og Egon.