Slik motiverer du de ansatte til full innsats fra første dag

Nyheter: Snart er jula over og hele Norge famler seg tilbake til jobb i en av landets mørkeste vintermåneder. Hvordan tar du best i mot dine ansatte i 2015 og motivere for nye utfordringer og full innsats fra første dag?

Her er noen enkle punkter som kan hjelpe deg:

  • Pass på at du som leder og rollemodell viser at du er oppladet, glad for å være tilbake og villig til å gi full gass fra start.
    Sett gjerne opp avdelingsmøte helt i starten av januar slik at alle blir synkronisert så tidlig som mulig, og benytt en del av møtet til å spørre hvordan den enkelte har hatt det i julen. Det er hyggelig å dele historier i fellesskap. Da slipper alle samtidig å gjenta sin historie titalls ganger gjennom dagene.
  • Januar er en mørk måned og mange har personlige forsetter om å komme i gang med trening. Hvis du har mulighet til å arrangere en eller flere treningsarrangementer, er januar den beste måneden. Overrask med felles spinningtimer på helsestudio i nærheten av arbeidsplassen eller trim på arbeidsplassen. Sørg for at terskelen for å delta er lav.

Hvis vi klarer målene våre i januar, kommer vi i flytsonen og får god motivasjon til resten av året

  • Kommuniser at det nye året er i gang og at de ambisiøse målene våre krever innsats gjennom hele året. Hvis vi klarer målene våre i januar, kommer vi i flytsonen og får god motivasjon til resten av året. En svak start medfører at det tapte må tas igjen resten av året. La oss heller sørge for at vi er i forkant og ovenpå.
  • Hvis det er behov for overtid og sene kvelder i januar, for eksempel årsoppgjør, organiser arbeidet slik at man jobber overtid samtidig. Å sitte gjennom kvelden med hele avdelingen skaper bedre stemning, samarbeid og motivasjon enn om alle velger ulike tidspunkter. Skap god stemning gjennom å vise omtanke på senkvelden. Du kan for eksempel ordne god overtidsmat eller en sjokoladebit til kaffen.
  • Unngå så langt som mulig at medlemmer av teamet ditt har hjemmekontor de første ukene. Nå trenger vi hverandres energi og tilstedeværelse for å komme i gang igjen.