Slik finansierer du norgesferien 

Nyheter: Nå som sommeren er rett rundt hjørnet, er det nok mange som er ivrige til å komme ut og reise igjen.

Under pandemien ble det utrolig populært å reise i eget land, og bruke den vakre naturen vi har her i Norge til å oppleve noe nytt og spennende. Men å finansiere en slik reise er ganske dyrt.

Å låne til reise 

For å få råd til å kunne reise, velger mange å ta opp et lån slik at man kan finansiere diverse utgifter som kommer med en ferie. Her er det som oftest snakk om forbrukslån, fordi dette er lånet man kan bruke til forbruk. Andre lån som boliglån og billån må brukes på helt spesifikke kjøp, mens et forbrukslån lar deg bruke pengene på det du selv vil. Sammenlign med LoanScouter slik at du kan finne det lånet som passer deg best. Dette gjør deg bedre informert om hva som er der ute, og hvilke krav som stilles av deg som låntaker. 

Krav til lånet  

Et lån kan som sagt være en god ide om du trenger noen ekstra penger til forbruk og reise. Det er likevel viktig å være klar over kravene som stilles til deg. Man kan søke om forbrukslån uten at det stilles mange krav til å starte med. Ved andre typer lån må man gjennom kredittsjekk, og man må ofte stille eiendeler til sikkerhet, dette trenger du ikke med forbrukslån. Derfor kommer disse lånene med en noe høyere rente, og det er ekstra viktig å være punktlig med nedbetalingsterminene.  

Å spare på reisen 

Det finnes mange måter man kan spare på reisen, slik at det ikke blir så dyrt, og for å gjøre det lettere å nedbetale lånet når du kommer hjem igjen. Hvis man reiser på norgesferie, kjører man gjerne i egen bil. Dette gjør at du kan ta med en del bagasje, og blant dette kan det være telt, slik at man kan sove ute eller i bilen, for å spare på utgifter med overnatting. I tillegg kan man kjøpe og lage mat selv, med hjelp av et stormkjøkken. Prøv også å høre med venner og familie om man kan besøke og overnatte på reisen.

Hvis du trenger penger til å reise, så kan det være et alternativ å ta opp et lån for å dekke utgifter, men en av de aller beste alternativene er å spare nok penger før man reiser, sånn at man slipper å ta opp lån. Men hvis man gjør det er det viktig å sette seg inn i kravene som stilles til deg i etterkant, slik at lånet blir bemannet. God tur!