Sunn hud på 24 minutter

Nyheter: Hudpleie trenger ikke å være en kjedelig affære – faktisk krever ikke huden din mer enn en halvtime i uken.

I en travel hverdag, hvor det er mer enn nok å passe på, er det viktig med enkle og raske rutiner. Imidlertid vil du vel unngå at huden gjenspeiler hverdagens stress og mas, så hvordan skal du klare det uten å bruke mye tid på hudpleie? Ifølge Tina Søgaard, grunnlegger og eier av det danske hudpleiemerket Ecooking, er det bare å sette av 24 minutter i uken:

– Hudpleie skal være enkelt, effektivt og raskt. Du kan få sunn hud ved å bruke 1 minutt om morgenen, 1 minutt om kvelden og 10 minutter i løpet av uken. Det er den daglige, overkommelige rutinen som holder huden vakker, sier Tina Søgaard.

Den overkommelige rutinen

Det viktigste i en god hudpleierutine er å rense og fukte huden. Gjør du dette hver morgen og kveld er det vanskeligere for smuss å irritere og tette til porene, og huden blir samtidig sterkere og mer motstandsdyktig.

I rutinen gjør du følgende trinn:

  1. Velg det renseproduktet du synes passer best til din hudtype. Det kan være Cleansing Gel for fet hud, Cleansing Milk for tørr hud eller Cleansing Foam for erfaren hud.
  2. Vi snek inn et ekstra steg. Her kan du skjemme bort huden med et serum om du ønsker å jobbe målrettet med et spesifikt behov. Et serum er en høy konsentrasjon av aktive ingredienser blandet med en tynn væske som huden lett kan absorbere. F.eks. Super Serum for å redusere fine linjer eller Acne Serum, som forebygger og behandler urenheter.
  3. Avslutt med en fuktighetsgivende dagkrem eller nattkrem, som pleier og styrker huden din.

Synes du det er for mye å bruke et renseprodukt både morgen og kveld, er det viktigst å bruke det om kvelden. Det legger seg mye smuss og støv på huden i løpet av dagen, som helst ikke skal havne på puten din.

Om morgenen kan du i stedet rense huden i lunkent vann eller med en fuktig vaskeklut, som også gir en mild peeling.

Ikke glem ansiktsmaskene

Hvis du ikke helt klarte å få 7 x 2 minutter til å bli 24, så gir det mening. De resterende 10 minuttene er til de dypt-virkende maskene, som huden din kan nyte godt av minst en gang i uken. Ansiktsmaskene skal bl.a. fjern døde hudceller slik at de ikke absorberer den dyre hudpleien din, som gjør at effekten går tapt.

Vi er spesielt fans av Ecookings Peeling Mask etterfulgt av Moisturizing Mask. Denne kombinasjonen gir den sunneste gløden og gjør huden silkemyk.

Oppdag resten av Ecooking sitt spennende univers her, hvor du også finner all hudpleie, hårpleie og makeup.