Slik blir Nils Arne Eggens nye rolle som mentor for Ingebrigtsen

Nyheter: Nils Arne Eggen (73) blir mentor for Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun i Rosenborg.

Det har lenge vært klart at Eggen skal få en rolle i trenerapparatet. Usikkerheten har handlet om hvor mye helsa tillater at han kan foreta seg og hvor tett på selve spillergruppa han skal være

Trenernes trener

– Vi ønsker å fortsette samarbeidet. Nils synes det var ok, og hele trenerteamet synes det var ålreit, sier Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen bak betalingsmuren.

– Vi fant ut det vi har snakket om hele tiden, nemlig at vi ønsker å fortsette samarbeidet. Vi har ikke skrevet noe formelt, men jeg tror han vil få en formell rolle rundt meg og Erik. Nils skal være vår trener. Treneren til treneren. Vi skal lufte ideer med Nils, og diskutere fotball. Det er alltid greit å ha noen som gir tilbakemeldinger på hvordan vi ser ut, sier Ingebrigtsen.

Venter på ny nyre

– Min rolle skal være rådgivende og støttende. Og jeg kommer ikke til å ha verken ambisjon om, eller i atferd begynne, å dominere treningene på Lerkendal. Jeg skal ikke ha noen stor tidsmessig rolle i Rosenborg. Omtrent sånn som i høst. Det betyr å være på en trening i uka, to dersom det er nødvendig, sier Eggen selv.