NCC vant oppdraget: Slik blir Abels hus i Teknobyen

Nyheter: Bygger miljøbygg med fjellblomster på taket.

NCC Construction kapret oppdraget med å bygge «Abels Hus» i Trondheim for KLP Eiendom.

Prosjektet er fjerde etappe av totalt fem i Teknobyen Trondheim. «Abels Hus» utvikles som et fleksibelt kontorbygg, med svært høy miljøstandard.

«Abels Hus» vil blant annet få tak av sedum (fjellblomster). Sedum absorberer støv og luftforurensing og reduserer avrenning til overvannsnettet.

Samtidig er det positivt for biomangfoldet, fordi det blant annet gir et positivt miljø for sommerfugler og fugler.

Bygget har fått navnet sitt fra Niels Henrik Abel (1802-1829) som  regnes som en av Norges fremste matematikere. Arbeidene hans har satt spor etter seg i matematikken på flere områder, blant annet ligningsteori, teoriene om elliptiske funksjoner og uendelige rekker.

Kontrakten er på 280 millioner kroner.

Bygget skal miljøklassifiseres som «Excellent» etter Breeam-NOR og energimerkes i klasse A. Overlevering vil skje i mars 2017.

19000 kvadrat

Prosjektet er blitt til gjennom en seks måneders lang samspillsfase, der byggherre, arkitekt, rådgivere og underentreprenører har jobbet samme med NCC etter metodikken i «NCC Prosjektstudio».

– Vi er svært glade for denne kontrakten med KLP Eiendom, en av landets største og mest profesjonelle eiendomsutviklere. Høy grad av samarbeid i tidligfase bidrar til at vi sammen kan utvikle innovative og bærekraftige løsninger, sier administrerende direktør Håkon Tjomsland i NCC Construction Norway.

Prosjektet «Abels Hus» omfatter 19.000 kvm BTA, og består av seks etasjer og kjeller for parkering og lager. Kontorlokalene vil være fleksible, og har mulighet for 800 arbeidsplasser.

NCC er ett av Nord-Europas ledende selskaper innen bygg, eiendomsutvikling og infrastruktur, med en omsetning på NOK 52 mrd og 18 000 ansatte i 2014. NCC er børsnotert på Nasdaq Stockholm.