Nå klages storhallen inn for EØS: – Slaget er ikke tapt

Nyheter: Storhallen ble som ventet vedtatt i bystyret i kveld.

– Politikerne er ikke i takt med folket, fastslår Bjørn Alterhaug, som hadde møtt opp foran rådhuset i ettermiddag.

Håkon Håheim, utreder for Øya Velforening, er ikke med på at kampen er over:

– Slaget er ikke tapt, og vi gir ikke opp, sier Håheim som har utarbeidet en motmelding hvor de mener det har blitt påvist ulovlig virksomhet.

– Det er et stort arbeid vi har gjort og det er påvist store brudd på plan – og bygningslov, offentlig finansiering på lov om innkjøp og alt det skal vi anke, sier Håkon Haaheim til NRK. 

Nå starter kampen i rettsvesenet og støtet skal settes inn i forhold til EØS-avtalens forbud mot offentlig subsidiering av kommersiell virksomhet:

– Halvparten av inntektene til Spektrum kommer fra kommersiell aktivitet, da har ikke staten, her representert ved kommunen, anledning til å subsidiere driften. Da gir de Trondheim spektrum en ulovlig konkurransefordel, noe som er ulovlig i henhold til norsk lov og EØS-avtalen, sier Haaheim.

Sterkt engasjement

Han forteller at siden Facebooksiden «Stans utbyggingen på Nidarø» ble opprettet i fjor sommer den hatt nesten én million lesere. Nyhetsmeldingene (til sammen
201) har gitt over 80.000 liker, delinger og kommentarer.

– Dette viser det sterke engasjementet for å stanse utbyggingen på Nidarø. En stor takk til alle som har bidratt, sier Håheim.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!