Nå klages storhallen inn for EØS: – Slaget er ikke tapt

Nyheter: Storhallen ble som ventet vedtatt i bystyret i kveld.

– Politikerne er ikke i takt med folket, fastslår Bjørn Alterhaug, som hadde møtt opp foran rådhuset i ettermiddag.

Håkon Håheim, utreder for Øya Velforening, er ikke med på at kampen er over:

– Slaget er ikke tapt, og vi gir ikke opp, sier Håheim som har utarbeidet en motmelding hvor de mener det har blitt påvist ulovlig virksomhet.

– Det er et stort arbeid vi har gjort og det er påvist store brudd på plan – og bygningslov, offentlig finansiering på lov om innkjøp og alt det skal vi anke, sier Håkon Haaheim til NRK. 

Nå starter kampen i rettsvesenet og støtet skal settes inn i forhold til EØS-avtalens forbud mot offentlig subsidiering av kommersiell virksomhet:

– Halvparten av inntektene til Spektrum kommer fra kommersiell aktivitet, da har ikke staten, her representert ved kommunen, anledning til å subsidiere driften. Da gir de Trondheim spektrum en ulovlig konkurransefordel, noe som er ulovlig i henhold til norsk lov og EØS-avtalen, sier Haaheim.

Vi ELSKER Skuret! Vi synes det er så vakkert at det er de beste interiørmagasin verdig, selv om vi forstår at ikke...

Posted by Kafe Skuret on Måndag 2. august 2021

Sterkt engasjement

Han forteller at siden Facebooksiden «Stans utbyggingen på Nidarø» ble opprettet i fjor sommer den hatt nesten én million lesere. Nyhetsmeldingene (til sammen
201) har gitt over 80.000 liker, delinger og kommentarer.

– Dette viser det sterke engasjementet for å stanse utbyggingen på Nidarø. En stor takk til alle som har bidratt, sier Håheim.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!