– Skru på sjarmen og få det akkurat som du vil i forretningslivet

Nyheter: Vil du lykkes i forretninger? Det er en hemmelighet som alle vellykkede forretningsmenn – og kvinner har til felles: de er utrolig sjarmerende.

Blogginnlegget er produsert av jobbomtaler.no

Selv om et godt utseende ikke kan skade, så er sjarm mer enn et godt utseende. Av natur blir vi påvirket av mennesker som har stor sjarm, uansett hvordan de ser ut.

Sjarm handler om å være høflig, snill, grei, suksessfull, men samtidig beskjeden. Til tross for at jeg tror at sjarm faller lettere hos enkelte folk enn andre, så er jeg overbevist at folk kan lære seg måter for å bli mer sjarmerende.

 1. Start med å vise at du er glad når du møter noen. Legg på et ekte smil, hold øyekontakt med folk, etterlign kroppsspråket og lytt på hva de sier. Du trenger ikke å være enig i alt, men vis oppmerksomhet, for dette gjør at folk føler seg viktige og hørt.
 2. Vær svært flink med navn og detaljer! Bruk gjerne folks navn når du snakker til dem. Sjarmerende mennesker husker de små detaljene, og derfor vil folk føle seg svært komfortable og viktige. Det som gjorde president Clinton så sjarmerende, var at han kunne huske alle navn og i tillegg noe om hver person han hadde møtt. Jeg vet hvor vanskelig det er å huske navn. Derfor bør du gjenta en persons navn når hun eller han introduserer seg selv. Å repetere navn kan faktisk øke sjansen med 70% at du husker vedkommendes navn.
 3. Snakke mindre og lytt mer. Dette gjør at folk rundt deg føler seg viktig, og du kommer til å lære mer.
 4. Røp gjerne dine svakheter og snakk åpent om dem, selv om det gjør at du ser «for øyeblikket» mindre suksessfull og sårbar. Mens de fleste folk gjør sitt beste for å skjule sine svakheter, så viser sjarmerende folk dem frem uten frykt. De er de første som ler av sine feil, og derfor ler folk av dem, men med dem, og sjarmerende folk blir dermed likt.
 5. Når noen snakker om sine oppnåelser, så bør du ikke fortelle om noe mer fantastisk om deg selv. Det er ingenting å vinne med dette. Bare spør dem hvordan de klarte det. Dette viser at du er en selvsikker person.
 6. Snakk om ting folk flest er interessert i. Derfor bør du ikke snakke om dine nye par sko når du sitter med folk som elsker fotball, og når det er dagen etter Champions League finalen. Selv om du ikke vet som mye om emnet, så bør du lytte og stille spørsmål.
 7. Smil med øynene. Da ser du ekte ut. En lite triks: se på noen og så smil. Dette vil straks sjarmere dem.
 8. Gi komplimenter. Hvis du synes noen har gjort en ekstra innsats, gi dem en kompliment. Hvis noen kommer med et godt poeng under et møte, så fortell dem det. Det gjør folk mer selvsikre, og at de liker deg. Det er viktig å gi ekte komplimenter som du virkelig mener. Vær obs på hvordan du uttrykker deg selv. Bruk «du hadde et virkelig godt poeng under møtet», istedenfor «jeg likte poenget». Fokuset skal ikke være deg, men på dem.
 9. Aksepter komplimenter. Jeg vet at mange mennesker er ukomfortable med å akseptere komplimenter. Å nekte en kompliment er som å si til personen som gir den, at hans eller hennes vurdering er ikke riktig. Istedenfor bør du si: «Jeg er glad for at du likte den», for dette sørger for at personen som gir komplimenten, føler bra om seg selv.
 10. Ikke driv med sladder. Når noen sier stygge ting om noen, så bør du være den som redder den utsatte og sier noe positivt om dem. Det gjør at folk vil begynne å stole på deg, og åpne seg opp for deg.
 11. Snakk med sjenerte mennesker. Når du ser noen stå i hjørnet helt alene, bør du gå ditt og snakke med vedkommende.
 12. Bruk berøringens kraft. Jeg mener ikke seksuelle berøringer, men om meningsfylte berøringer. Det er vanskelig å vite hvor komfortabel en person er med berøring, og enda mer vanskeligere å vite hvordan og når du skal røre noen på en riktig måte. Dette gjør at berøringens kraft er så vanskelig å mestre. Jeg anbefaler å bruke denne kunsten kun på folk som du kjenner godt, ettersom det kan gi uønsket virkning. Rør med fingertuppene på skulderen til vedkommende, mens du legger til et poeng, men ikke lengre enn fem sekunder.