Skogens konge har det tøft – nøler med å skyte nærgående elg

Nyheter: Miljøenheten i Trondheim kommune får flere ganger daglig meldinger om elg som kommer inn i tettbebyggelsen. Nå ber viltforvalterne folk være overbærende med skogens konge.

– Det er den lange og harde vinteren som nå gjør at stadig flere elg og rådyr søker mot tettbebyggelsen. Der er det mindre snø og kanskje noe mat å finne, sier viltforvalter Morten Haugen i en pressemelding fra Trondheim kommune.

Den tøffe vinteren er også grunnen til at Miljøenheten nøler med å foreta avliving av elg, selv om det ikke er ønskelig at de skal slå seg ned i bebyggelsen.

– Elg som utgjør en fare for trafikk eller truer mennesker og verdier vil fortløpende bli vurdert avlivet. Det vi ser nå er derimot at dyrene trekker mot bebyggelsen på grunn av nød. De trenger hvile og mat, sier Haugen.

Mye elg i østbyen

De tre siste ukene har det blitt observert spesielt mye elg øst i byen, i områdene Dragvoll, Lohove, Steinan, Blaklia, Othilienborg og Nardo. Viltpatruljen foretar ifølge Haugen hyppige inspeksjoner i disse områdene for å observere dyrenes adferd.

Miljøenheten ber folk la dyrene være i fred, og oppfordrer spesielt hundeeiere om i størst mulig grad ha sine firbeinte i bånd.

– Båndtvang for hund inntrer 1. april, men det kan bli aktuelt å innføre ekstraordinær båndtvang hvis det oppstår uheldige episoder mellom hund og vilt, sier Haugen.