Skandale-plattformen: Direktøren kaster inn håndkledet

Nyheter: Konstituert direktør Trond Utne slutter i Helseplattformen AS og går tilbake til Hemit. Nå hyres det inn egne spesialkonsulenter for å redde stumpene.

Konstituert direktør Trond Utne i Helseplattformen slutter og går tilbake til sin gamle jobb.

Det skriver  Adresseavisen.

Slutter etter eget ønske

Utne ble innsatt som konstituert direktør i mars i år da administrerende direktør Torbjørg Vanvik gikk av. Utne skal etter eget ønske returnere til sin gamle stilling som administrerende direktør i Helse Midt-Norges IKT-selskap Hemit HF.

Nå står Helseplattformen dermed på nytt uten leder. Styreleder Helge Magne Garåsen sier til avisen at de regner med å få avklart hvem som blir ny konstituert direktør i neste uke.

Samtidig har Helseplattformen etter en tids forhandlinger andet en avtale med et av landets større konsulentselskaper om å få sendt inn mellom fem og åtte «svært erfarne konsulenter» som skal bistå med «sentrale oppgaver» i det neste halve året.

Helseplattformen er en felles digital plattform for hele helsetjenesten i Midt-Norge.

Målet da den ble innført i november i fjor ved St. Olavs hospital i Trondheim, var bedre informasjonsflyt og økt pasientsikkerhet.

Det har imidlertid vært problemer rundt innføringen av systemet. Torsdag kom også nyheten om at Helseplattformen får krisemidler på 80 ekstra millioner kroner.