Skal løfte taket på Skuret i sommer

Nyheter: Vi har slett ikke vært bortskjemt med mange konsertopplevelser i Trondheim de to siste årene. Det akter konseptet Rockestrøm og Kafe Skuret på Fosenkaia å gjøre noe med i juli og august.

– Tanken er egentlig ganske enkel: å løfte fram undergrunnsscenen i Trondheim – dette er band som skal prege årene som kommer. Vi vil riste liv i folk etter koronadvalen, rett og slett. Det er ikke bare etablerte artister som har vært gjennom en slitsom periode. Det er en hel underskog med voldsomt spillehungrige band som søker ut på scenene igjen nå.

Det sier Sondre Sørensen Brønstad, primus motor bak konsertkonseptet Rockestrøm. Gjennom fire lørdager på rad – fra 16. juli til 6. august – blir Kafe Skuret åsted for fremadstormende trøndersk musikkliv av både det hardtslående og det mer sjelfulle slaget.

Kjøp billetter her

Stor sjangermessig bredde

Kafe Skuret er på mange måter en litt annerledes konsertscene. Det gamle gule båtskuret på Fosenkaia åpner dørene i mai, og går i dvale når høsten kryper fram i slutten av september. Brønstad mener stedet passer utmerket til formålet.

– Bandene som skal spille har selvsagt forskjellige forutsetninger, men for en del blir nok Skuret, med plass til et publikum på over 250, det største utstillingsvinduet de har stått i, mener han.

Planen er å ha to band på scenen hver lørdag. Og Brønstad lover stor sjangermessig bredde.

– Vi snakker alt fra soul og tungrock, til indie og allsangpop, forteller Brønstad som kjenner det som beveger seg i den trønderske undergrunnen godt – både som mangeårig musikkjournalist i Radio Revolt (Studentradioen) og som utøvende musiker selv. Han er blant annet frontmann i gruppa Agabas, som har spilt på By:Larm og Inferno Metal Festival.

– Jeg luftet ideen for Sveinung Sundli (eier av Kafe Skuret og frontmann i gruppa Gåte) tidligere i år, og han tente skikkelig på konseptet. Deretter har det bare ballet på seg, smiler han.

Pilotprosjekt

På Fosenkaia bader uteserveringen til Skuret i stekende sol. Driftsleder Markus Gjøsund kommer med isvann på karaffel.

– Jeg gleder meg stort til de første bandene inntar Skuret 16. juli. Jeg har trua på opplegget, fastslår han.

Det er Skuret som stiller med alt av lyd og backline.

– Det ligger til rette for fire flotte lørdager i juli og august, legger Gjøsund til.

Hvorvidt Rockestrøm blir en fast årlig affære på Fosenkaia, gjenstår å se.

– Du kan godt kalle dette et pilotprosjekt, sier Brønstad.

Inngangsbilletten til hver konsert er i hvert fall behagelig for lommeboka.

– Vi kjører 100 kroner for early bird billetter, og 150 i døra. God valuta for pengene etter min mening, avslutter han.

Rockestrøm på Kafe Skuret

Lørdag 16. juli:

– Ask Carol

Ask Carol. Duoen åpner Rockestrøm lørdag 16. juli. (Foto: Stian Andersen)

(Mystisk, multitaskende og verdensturnerende duosound. Virker mer født i garage-rocka Detroit enn i Tynset, hvor kraftig stemmegave kledd i ren og mørk indie-grunge lyd utvikler låter ingen har hørt maken til)

– Waste a Saint

Waste a Saint. Fuzza stonerrock på Kafe Skuret lørdag 16. juli.

(Fuzza tungrock som balanserer aggressivitet og solbrente feel good vibber, i en intens dans mellom innflytelser fra 60- og 70-tallets musikk, og stoneræraens bredbeinte fotavtrykk)

Lørdag 23. juli:

– Nea and the Regulars

(En salig blanding av disco, funk og neo-soul, med energiske beats, jazzharmonier og en god porsjon manisk spilleglede)

Lørdag 30. juli:

– Zubelli

(En 20 år gammel sanger, låtskriver og gitarist som har sin opprinnelse fra Rio de Janeiro i Brasil. Flyttet til Trondheim i 2016)

– Nebula Horizon

(Inspirert av filosofi, kjærlighet og universet – som lytter kan du forvente alt fra rock til psychedelic, svalende harmonier til illsinte riff)

Lørdag 6. august:

– Gosse

(Hva får du hvis du blander Abba, Nirvana og Backstreet Boys? Catchy, melodisk og original popmusikk som etterlater lytteren nostalgisk samt optimistisk for fremtiden)

Fargeblind

(Skamløs og fargesprakende allsangpop)