De 18 er fagorganisert i Fellesforbundet og sier de er lei av uforutsigbare arbeidstider og uordnede arbeidsforhold.

FriFagbevegelse skriver at arbeidsgiveren og franchisetaker Rype AS ikke har gått med på de fagorganisertes krav om en tariffavtale.

Dersom de ikke blir enige før 13. februar, må de møtes hos Riksmekleren. Hvis partene heller ikke der kommer til enighet, går de fagorganiserte ansatte i streik.

15 av de 18 fagorganiserte er studenter og alle er mellom 18 og 30 år gamle:

– Vi er klare til å streike, sier tillitsvalgt Therese Gulliksen (29) og Inga Renate Wirkola (27) da FriFagbevegelse  møtte 12 av medlemmene etter et klubbmøte på Folkets hus i Trondheim.

Image with visual paralax effect

Dominos Pizzas avdeling på Moholt (foto: Joakim Halvorsen).

Truet med sparken

Gulliksen forteller til magasinet at ledelsen på et møte i midten av januar hevdet de hadde grunner til å gi henne sparken.

På møtet skal ledelsen ha sagt at Gulliksen presset ansatte til å melde seg inn i Fellesforbundet og at hun flere ganger hadde logget seg inn på jobb noen minutt for tidlig.

– Det var ubehagelig Det stemmer ikke at jeg har presset noen til å melde seg inn, og alle logger seg inn tidlig for å unngå å være for seine på jobb, sier Gulliksen til Fri fagbevegelse.

Noen dager senere skal en representant fra Fellesforbundet, ifølge Gulliksen, ha blitt forsøkt kastet ut fra bedriften og truet med politiet, da hun forsøkte å delta på et møte som tillitsvalgt for Gulliksen.

Styreleder tar saken alvorlig

Styremedlem og representant for eier, Ole Christian Rygg, ville ikke kommentere saken overfor Fri Fagbevegelse.

Noen timer etter publisering kommer imidlertid denne kunngjøringen fra Anders Aasen, styreleder i Domino’s Trondheim – Rype AS:

– Som en del av Domino’s Pizza Norge er vi svært opptatt av at våre ansatte har gode arbeidsforhold. Vi tar saken alvorlig og følger selskapets retningslinjer, hvor vi sammen med Virke, Fellesforbundet og de ansatte jobber for å finne en god løsning for alle parter. Vi er prinsipielt ikke imot å inngå tariffavtale med Fellesforbundet på vegne av våre ansatte. Det er også allerede avtalt forhandlinger om dette med Fellesforbundet, heter det i uttalelsen.