– Skagen er til salgs

Nyheter: Trondheims aksjeguru, Kristoffer Stensrud, varsler at han sammen med partnerne sine i Skagenfondene, jobber med å finne en «overgang til fremtidig eierstruktur».

Skagen Fondene er Norges største fondsforvaltningsselskap og har en forvaltningskapital på 128 milliarder kroner.

Styret opplyser i pressemeldingen av deres prioritet er å sikre en langsiktig eierstruktur, som ivaretar best mulig risikojustert avkastning og service til kundene på lang sikt, og som kan tiltrekke og beholde de beste talentene.

En oppdatering om selskapets nye struktur, er ventet i løpet av første halvår.

Samtidig takker Harald Espedal av som administrerende direktør etter 13 år i stillingen, og blir erstattet av Leif Ola Rød fra nyttår.

Rød har de siste to årene ledet Skagens avdeling for forretningsstøtte og kontroll, og var før det administrerende direktør i Odin Fondsforvaltning.

Harald Espedal har siden 2011 i tillegg hatt stillingen som investeringsdirektør, men den stillingen vil fra 1. januar bli ivaretatt av Ole Søeberg.

– Kontinuitet er viktig for Skagen nå som vi ser fremover og våre tre viktige bærebjelker er de samme: vår uavhengighet, vår forpliktelse til kundene og en velfungerende verdibasert investeringsfilosofi. Dagens porteføljeteam er det sterkeste i Skagens historie, og med Filip og Jonas på plass fra neste år, har jeg tiltro til at vi også i fremtiden vil levere best mulig risikojustert avkastning til våre kunder, sier gründer Kristoffer Stensrud til e24.