SJOKKMÅLING FOR RITA OTTERVIK

Nyheter: Historisk bunn-nivå for Trondheim Arbeiderparti.

En fersk måling viser at Høyre nå er større enn Ap i Rita Otterviks Trondheim. Ap har ikke ligget like lavt siden Marvin-epoken i 1995. Målingen er utført av Respons Analyse og tallenes tale ryster AP-bastionen: 27,2 prosent av velgerne ville stemt AP dersom det var kommunevalg i morgen, melder Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

Ved forrige kommunevalg, i 2015, fikk Ap 41,5 prosent av stemmene. Høyre er nå byens største parti med knapp margin; med 28 prosent av velgerne i ryggen. Til sammenligning fikk partiet 20 prosent av stemmene ved forrige kommunevalg.

– Dramatisk for Ap

Daglig leder i Respons Analyse, Thore Gaard Olaussen sier til Adresseavisen at tallene er dramatisk for Ap:

–  Partiet har ligget rundt 40 prosent og nå ligger de godt under 30. Målingen viser også at kun 60 prosent av de som stemte Ap ved stortingsvalget i 2017 nå sier at de fremdeles ville stemt på partiet. Det er veldig lavt til Ap å være. Til sammenligning sier over 80 prosent av Høyres velgere ved forrige stortingsvalg at de fremdeles ville stemt Høyre. Dette forklarer skiftet av hvilket parti som nå er byens største, påpeker Olaussen.

Gruppeleder for Høyre Ingrid Skjøtskift sier hun venter med å sprette sjampisen:

– Måling er måling, valg er valg. Men det er klart det er hyggelige tall, og det forplikter. Målingen er et nytt uttrykk for at velgerne ønsker et skifte, sier Skjøtskift.